Μουσείο Τυπογραφείας

Ενοχη 47χρονου για ασέλγεια σε ανήλικη σε Κέντρο Υγείας

Καταδικαστική απόφαση εξέδωσε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε βάρος 47χρονου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία των ασελγών χειρονομιών εναντίον 17χρονης σε Κέντρο Υγείας όπου είχε πάει για ακτινογραφίες.

Όπως αναφέρει το  cretalive.gr,  είναι μία υπόθεση που είχε προκαλέσει αίσθηση καθώς η καταγγελλόμενη πράξη έγινε στην ανήλικη από εργαζόμενο στο Κέντρο Υγείας, ο οποίος μάλιστα ήταν οικογενειακός φίλος τους.

Η 17χρονη έπρεπε να βγάλει ακτινογραφίες τις οποίες χρειαζόταν για τις εξετάσεις που θα έδινε, για την εισαγωγή της σε στρατιωτική ή αστυνομική σχολή. Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία, το κορίτσι αποκάλυψε στη μητέρα του σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ότι η συμπεριφορά του 47χρονου ήταν ανάρμοστη με απρεπείς χειρονομίες και ερωτήσεις προσωπικού περιεχομένου.

Η υπόθεση εκδικάστηκε πριν λίγες ημέρες. Ο 47χρονος, ο οποίος δεν είχε συνήγορο, επέμεινε ότι ο τρόπος με τον οποίο ενήργησε ήταν απολύτως ενδεδειγμένος και αρνήθηκε όσα του αποδίδονται.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου τον έκρινε ωστόσο ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης, ύψους 500 ευρώ.

Ο εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει εγγύηση, ύψους 3000 ευρώ. Ο δικηγόρος της οικογένειας της παθούσας κ. Κωνσταντίνος Κοκοσάλης εξέφρασε ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της δίκης, υπογραμμίζοντας: «Πράγματι, τέτοιες συμπεριφορές είναι κατακριτέες και πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά όπως και έγινε. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε μία βαριά ποινή και σε αυτό συνετέλεσε, κατά την κρίση μας, και η συνολική του στάση καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.