Μουσείο Τυπογραφείας

Ενα θαύμα περιμένουμε!

Χρόνια είχαμε να δούμε τα πρακτορεία ΟΠΑΠ τόσο γεμάτα. Μετά τα συνεχόμενα ΤΖΑΚ ΠΟΤ, μικροί και μεγάλοι, εργαζόμενοι και μη, φτωχοί, αλλά και ευκατάστατοι, ένα πράγμα ονειρεύονται… Να κερδίσουν το ΤΖΟΚΕΡ!
Μάλιστα πολλοί αστειεύονται λέγοντας πως, αν είναι θέλημα Θεού να το κερδίσουν, να ξέρει ο Θεός… πως είναι έτοιμοι!
Αν αναλογιστεί κανείς πως μέχρι την Κυριακή, που ήταν και η τελευταία κλήρωση συμπληρώνονταν 1.000 δελτία Τζόκερ το δευτερόλεπτο, ενώ συνολικά παίχτηκαν πάνω από 4 εκατομμύρια δελτία, θα καταλάβει τη λαχτάρα του Ελληνα να «αφήσει τον θείο» -όπως λέει και η αντίστοιχη διαφήμιση του ΟΠΑΠ- και να πιάσει.. το εύκολο χρήμα.
Τι είναι όμως αυτό που κάνει τους πολίτες να ελπίζουν σε ένα θαύμα; Είναι η οικονομική κρίση; Η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο; Ή μήπως ο Ελληνας αρέσκεται στο εύκολο χρήμα;
Αν κάνει κανείς μία μικρή έρευνα σχετικά με πόσους διαφορετικούς τρόπους έχει εφεύρει αυτός ο λαός για να βγάλει εύκολο χρήμα, θα εντυπωσιαστεί! Τα τελευταία χρόνια το κοινό βομβαρδίζεται από διαφημίσεις που υπόσχονται εύκολο χρήμα.
Εύκολο χρήμα μέσω ίντερνετ, εύκολο χρήμα στο σπίτι, εύκολο χρήμα μέσα από εταιρείες “πυραμίδες”… Ολοι υπόσχονται να μας κάνουν πλούσιους!
Τα τελευταία χρόνια ο Ελληνας έχει μάθει να ζει με τα λίγα και στις περισσότερες περιπτώσεις τα βγάζει πέρα… Είναι μάλιστα σαν να έχει συνηθίσει την κρίση, μέχρι και η κίνηση στην αγορά των μεγαλουπόλεων έχει αυξηθεί!
Ας σκεφτούμε, λοιπόν, πριν πάμε σήμερα και αύριο να συμπληρώσουμε το νέο δελτίο για την κλήρωση της Πέμπτης, αν πραγματικά χρειαζόμαστε τόσα λεφτά. Γιατί μπορεί τα 17 εκατομμύρια ευρώ να ψάχνουν ιδιοκτήτη, αλλά και εμείς ψάχνουμε να πιστέψουμε επιτέλους… σε κάτι αληθινό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.