Μουσείο Τυπογραφείας

Η ΕΛΜΕ στηρίζει την ΕΡΑ Χανίων

Τη στήριξή της στη ΕΡΑ Χανίων που «κινδυνεύει με οριστικό κλείσιμο», εκφράζει η ΕΛΜΕ.

Σε ψήφισμά της η ΕΛΜΕ Χανίων αναφέρει χαρακτηριστικά ότι
«αυτό το ανοιχτό στο κοινό, τους πολίτες, τους φορείς και τις συλλογικότητες στούντιο, αυτές οι φιλόξενες συχνότητες βρίσκονται σε κίνδυνο κλεισίματος/φίμωσης/σίγασης».
Παράλληλα, σημειώνει ότι «ο πομπός μεσαίων κυμάτων της ΕΡΑ Χανίων δυστυχώς σίγησε κατόπιν άνωθεν εντολής για διακοπή της ηλεκτροδότησης του από τη ΔΕΗ. Τι σημαίνει αυτό για εμάς; Όλους εμάς! Ο τελευταίος εν λειτουργία πομπός μεσαίων στη νότια Ελλάδα και ένας από τους λίγους στη χώρα έπαψε να εκπέμπει. Είναι ο μοναδικός πομπός μεσαίων στην Κρήτη, αφού ο πομπός του Ηρακλείου, εδώ και χρόνια, έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και πλέον είναι πρακτικά αδύνατο να ξαναλειτουργήσει. Άλλωστε, το οργανόγραμμα της ΝΕΡΙΤ δεν προβλέπει ύπαρξη περιφερειακού σταθμού στα Χανιά-πόσο μάλλον την ύπαρξη πομπού μεσαίων.
Έπεται η διακοπή ηλεκτροδότησης του κτηρίου του ραδιοσταθμού της ΕΡΑ Χανίων».
Κατά την ΕΛΜΕ, αυτά σημαίνουν: «Φίμωση της ελεύθερης ΕΡΑ, κατασπατάληση/πέταγμα στα σκουπίδια της δημόσιας περιουσίας, κίνδυνο για την πολιτική προστασία του ντόπιου πληθυσμού (ενημέρωση πληθυσμού/σχέδιο Ξενοκράτης), κίνδυνο για την ασφάλεια πτήσεων και την ναυσιπλοΐα, κλείσιμο ενός ΜΜΕ ελεύθερα προσβάσιμου για πολίτες, φορείς και συλλογικότητες».
Επιπλέον, η ΕΛΜΕ υπογραμμίζει ότι τυχόν κλείσιμο της ΕΡΑ σημαίνει,
«ένας χώρος πολιτισμού λιγότερος στην ήδη φτωχή-από όλες τις απόψεις-χώρα μας», τονίζει δε ότι «ειδικά για τα σχολεία, η απώλεια είναι μεγάλη γιατί θα χάσουν το βασικό πυλώνα διάδοσης των πολιτιστικών τους δραστηριοτήτων και το κύριο μέσο πολλών εκπαιδευτικών και μορφωτικών προγραμμάτων».
Επίσης η ΕΛΜΕ τονίζει:
«Τι λένε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Χανίων:
Σχετικό κείμενο, στις 4/12/2014, ανήρτησε στο διαδίκτυο και ο τεχνικός της ΕΡΑ Χανίων Κώστας Δάνδολος στο οποίο μεταξύ άλλων πληροφορεί ότι η επανασύνδεση θα γίνει με εντολή υπουργού. Σημαντικό στοιχείο επίσης ότι ο πομπός μεσαίων κυμάτων, “χρησιμοποιείται σαν ραδιοβοήθημα στο λιμάνι της Σούδας και ο φωτισμός της κεραίας του, σα ραδιοφάρος στο αεροδρόμιο Χανίων”, κι οπότε με τη διακοπή του ρεύματος δημιουργείται πρόβλημα λειτουργίας για αεροδρόμιο και λιμάνι”.
Τέλος, η ΕΛΜΕ Χανίων εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην προσπάθεια φίμωσης του μοναδικού απόλυτα ελεύθερου και προσβάσιμου τοπικού μέσου.
ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Επίσης, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων ανακοίνωσε ότι εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων «και στα πλαίσια υλοποίησης παλαιότερων σχετικών αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης, καλεί τους συναδέλφους να δημιουργήσουν σε κάθε σχολείο ταμείο στήριξης των υπό απόλυση συναδέλφων. Τα χρήματα θα συγκεντρώνονται στα σχολεία και θα αποδοθούν στην ΕΛΜΕ, για να διατεθούν στους συναδέλφους, μέχρι και την Τρίτη 23/12 και ώρα 16:30 στα γραφεία της ΕΛΜΕ. Παρακαλούνται οι σύνδεσμοι ( ή όποιος συνάδελφος επιθυμεί σε συνεννόηση με τον σύνδεσμο) να συντονίσουν την συλλογή χρημάτων».
ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Τέλος, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου αποφασίστηκε ακόμη:
•Να κληθούν οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Χανίων στις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας σε σύσκεψη συντονισμού την Τρίτη 23/12 στις 16:30 στα γραφεία της ΕΛΜΕ Χανίων.
•Σε απάντηση του αιτήματος της Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αγώνων για αθλοθέτηση μεταλλίων αποφασίστηκαν τα εξής : α. Να συνδράμει η ΕΛΜΕ με το συμβολικό ποσό των 20 ευρώ (υπέρ 4 κατά 3) β. Να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση γ. Να πραγματοποιηθεί συνάντηση συντονισμού με τον σύλλογο Γυμναστών την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 με θέμα την υποχρηματοδότηση των σχολικών πρωταθλημάτων.
•Να πραγματοποιηθεί σύσκεψη φορέων για την μετεγκατάσταση των εργαστηρίων Γεωπονίας σε χώρο που παραχώρησε το Κ.Ψ.Π. και στον οποίο περνούν καλώδια της ΔΕΗ υπέρ υψηλής τάσης, την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 στις 20:00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ κ.α.
Τα θέματα που δεν συζητήθηκαν μετατίθενται για την τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 στις 18:00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.