Μουσείο Τυπογραφείας

Εκτροπή κυκλοφορίας στον κόμβο Γουρνών

Από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. ανακοινώνεται ότι:
Σύμφωνα με την Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ, στα πλαίσια του έργου «Γούρνες – Χερσόνησος» του ΒΟΑΚ, θα πραγματοποιηθεί εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019. Η εκτροπή εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2019.
Ειδικότερα:
Στις 16-10-2019 (ανάμεσα 10.00 με 12.00 το πρωί) θα υπάρξει εκτροπή κυκλοφορίας στην παλιά Εθνική Οδό και στη περιοχή του ισόπεδου κόμβου Γουρνών, προκειμένου να κατασκευασθεί η νέα διαμόρφωση του Ισόπεδου κόμβου.
1. Η κίνηση από Ηράκλειο προς Γούβες – Ανάληψη μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού θα γίνεται όπως και σήμερα.
2. Η κίνηση από Χερσόνησο ή Γούβες προς Ηράκλειο και Κοκκίνη Χάνι θα γίνεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού. Συγκεκριμένα οι οδηγοί θα κατευθύνονται δεξιά προς το πρατήριο υγρών καυσίμων «Μαυράκη», αμέσως στη συνέχεια θα κινούνται αριστερά επί της δημοτικής οδού και σε 370 μέτρα στην πρώτη διασταύρωση θα στρίψουν πάλι αριστερά, προκειμένου να συναντήσουν την Παλαιά Εθνική Οδό. Επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού θα στρίψουν πάλι αριστερά (ανατολικά) προκειμένου να εισέλθουν στον εισόδου στον ΒΟΑΚ, σύμφωνα με τη μελέτη εργοταξιακής σήμανσης που έχει εγκριθεί.
3. Η κίνηση των οδηγών από Κοκκίνη Χάνι και Γούρνες προς Χερσόνησο – Άγιο Νικόλαο θα γίνεται μέσω της πρώην Βάσης Γουρνών και την παραλιακή οδό Γουβών. Συγκεκριμένα, από την Παλαιά Εθνική Οδό θα εισέρχονται στην πρώην βάση Γουρνών στην δεύτερη είσοδο προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Δ.Ε.Κ.Κ.) και κατευθυνόμενοι βόρεια θα στρίψουν δεξιά (ανατολικά) στην παραλιακή οδό την οποία θα ακολουθήσουν μέχρι το ύψος του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου, ακολούθως θα στρίψουν δεξιά στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου προς την Παλαιά Εθνική Οδό στην οποία θα μπαίνουν στρίβοντας αριστερά.
4. Η έξοδος από τον ΒΟΑΚ του ρεύματος προς Κοκκίνη Χάνι, Γούβες από τον κόμβο Γουρνών, θα παραμείνει κλειστή, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να τηρούν την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

10_10_2019 ΓΡΑΦΙΚΟ 1

10_10_2019 ΓΡΑΦΙΚΟ 2

1 σχολιο

  • [Manos] ~ ~ ~ Απάντηση

    Στο Ηράκλειο έχουν πιάσει το νόημα της χρησιμότητας των κόμβων ισόπεδων, κυκλικών ή οποιασδήποτε άλλης μορφής κόμβου. Κάνουν την κίνηση εύκολη και προπαντώς ασφαλή αλλά και επιλύοντας πολλά από τα κυκλοφοριακά προβλήματα. Εδώ στα Χανιά δεν ξέρω τι συμβαίνει και δεν μπορούν οι τοπικοί άρχοντες να δουν τα προφανη. Υπάρχουν αρκετά σημεία μέσα και έξω από την πόλη μας που θα μπορούσαν να κατασκευαστούν τέτοιοι κάνοντάς μας τη οδηγική ζωή εύκολη αλλά προπαντώς ασφαλή. Δεν ξέρω αν υπάρχει έλλειψη πόρων ή θέλησης. Αυτό θα το δείξει ο χρόνος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.