Μουσείο Τυπογραφείας

Εκθεση μαθητικής δημιουργίας

Η δημιουργικότητα, η φαντασία και το πάθος για νέα πράγματα των μαθητών των σχολείων των Χανίων αποτυπώνεται στην έκθεση του Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας στην πύλη “Σαμπιοναρά”. Eνα φεστιβάλ που συνεχίζεται σήμερα με παρουσίαση δράσεων στο Πνευματικό Κέντρο με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και εκπαιδευτικών.
Aνάμεσα στις ενδιαφέρουσες δράσεις που παρουσιάσθηκαν χθες η παράσταση Καραγκιόζη από μαθητές του Λυκείου Ακρωτηρίου. Ειδικότερα παρουσιάσθηκε η παράσταση “Ο Καραγκιόζης και η Τρόικα”, με τον μαθητή Χρήστο Ιωαννίδη να τονίζει  πως από μικρός ήταν φανατικός φίλος του θεάτρου σκιών.
«Ο Καραγκιόζης ειδικά  αντιπροσωπεύει το λαό και τη φτώχεια του. Σατυρίζει τους πολιτικούς και αυτούς που έχουν εξουσία για να μπορέσουν να νιώσουν οι φτωχοί καλύτερα» λέει ο Χρήστος που έφτιαξε ο ίδιος τις φιγούρες της παράστασης.
Μάλιστα  στα τέλη του Ιουνίου οι μαθητές σχεδιάζουν να παρουσιάσουν μια διασκευή του Ευγένιου Σπαθάρη στους “Βάτραχους” του Αριστοφάνη.
«Είδαμε ότι τα παιδιά μας έχουν ταλέντο, του άρεσει πάρα πολύ το θέατρο σκιών πάνω στο οποίο υπάρχει μια πολύ σημαντική παράδοση στη χώρα μας.
Η ομάδα μας συστήθηκε την σχολική περίοδο 2017-2018 από τους μαθητές Θανάση Αρβανίτη και Βαρδή Ξανθινάκη, ενώ στη συνέχεια εντάχθηκε και ο Χρήστος Ιωαννίδης», μας είπε η εκπαιδευτικός κ. Μαρία Μπράβου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο μπερντές κατασκευάστηκε από την ομάδα ελεύθερου σχεδίου του Λυκείου Ακρωτηρίου.
Οι άλλες δράσεις που παρουσιάστηκαν χθες είναι:
•ΕΕΕΕΚ Χανίων: «Εργάζομαι με ασφάλεια στο εργαστήριο Μαγειρικής» (Κουλιέρη Ευτυχία, Κοκκινάκη Αικατερίνη, Διαμαντοπούλου Αθανασία).
•Γ. Λ. Αλικιανού: «Εθελοντισμός – Αξία Ζωής» « Έφηβοι εν Δράσει» (Κοκοτσάκη Ανδρονίκη).
•Μουσικό Σχολείο: «Χορωδίας αναμνήσεις: Έργα Νότη Μαυρουδή» (Νικολουδάκη Γεωργία, Κόλλια Ειρήνη).
•Γ. Λ. Ακρωτηρίου: Ομάδα Σινέ – θέατρο «Μια ντίβα στον Ελληνικό κινηματογράφο»
(Μπράβου Μαρία).
«Καλούμε τους γονείς και   όλο τον κόσμο να έλθουν στην έκθεση και στις δράσεις των σχολείων μας για να δουν ένα μέρος της δημιουργικής πλευράς του σχολείου και τη διεισδυτική και ανατρεπτική πολλές φορές ματιά των εφήβων» τόνισε η κ. Αρετή Μαρματάκη υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.
Η έκθεση στη “Σαμπιονάρα” ολοκληρώνεται στις 18 Απρίλη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.