Μουσείο Τυπογραφείας

Εκθεση φωτογραφίας

Θερινή Έκθεση Φωτογραφίας: «Αθήνα, Η πόλη μου…» θα πραγματοποιηθεί στην Καθολική Εκκλησία Χανίων (Χάληδων 46), Ομαδική έκθεση φωτογραφίας: «Αθήνα, Η Πόλη μου…» από τις 20 έως τις 30 Ιουλίου και από τις 10 έως τις 20 Αυγούστου με ώρες λειτουργίας καθημερινά από τις 10 π.μ. έωςτις 10 μ.μ..
Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 21 Ιουλίου στις 8 το βράδυ.
Την έκθεση οργανώνει η Κάριτας Ελλάς (θεσμός της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα που υλοποιεί το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της) και σε αυτήν παρουσιάζουν τα έργα τους 28 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, μεταξύ 16 και 41 ετών, από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη, την Αλγερία, το Μαρόκο, την Αίγυπτο, την Ουκρανία, το Πακιστάν και την Γκάνα.
Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η Κάριτας Ελλάς υλοποίησε τρίμηνο εκπαιδευτικό  σεμινάριο φωτογραφίας στο Κοινωνικό Κέντρο της, στο Νέο Κόσμο, στην Αθήνα, με εισηγητή τον δάσκαλο φωτογραφίας – φωτοειδησεογράφο κ. Γιάννη Γιαννακόπουλο.
Το σεμινάριο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά στην υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας.
Το εκπαιδευτικό σεμινάριο αφορά σε μια προσέγγιση για την Τεχνική της Φωτογραφίας προσαρμοσμένη στις ανάγκες ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (Πρόσφυγες και Αιτούντες Άσυλο). Η φιλοσοφία του προγράμματος περιλάμβανε την τεχνική γνώση της φωτογραφίας σε συνδυασμό με την αισθητική και την πρακτική εφαρμογή αυτών. Ο απώτερος σκοπός της μάθησης ήταν η συμβολή στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού με δεξιότητες κοινωνικής γνώσης που αναπτυχθήκαν, σε ένα ανοικτό περιβάλλον δημιουργικής προσπάθειας και ένταξης με μέσο την διαπολιτισμική εκπαίδευση.
Το θέμα που τέθηκε για φωτογράφιση στην ομάδα, είναι η ίδια η πόλη που ζουν και βιώνουν μια νέα πραγματικότητα και το πώς βλέπουν την αρχιτεκτονική αυτής της πόλης. Μέσα από τα κλικ, οι «φωτογράφοι της Κάριτας Ελλάς» μοιράζονται μαζί μας το ταξίδι τους, τις δικές τους σκέψεις, εικόνες, και στιγμές, μέσα από ένα ταξίδι γνώσης και ζωής στην πόλη, στην περιήγηση, στην ίδια την ψυχή ενός Ανθρώπου που ταξίδευσε από μακριά και είναι μαζί μας.
Μερικούς μήνες μετά την επιτυχημένη έκθεση φωτογραφίας στην Αθήνα, το ταξίδι συνεχίζεται στα Χανιά».
Είσοδος δωρεάν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.