Μουσείο Τυπογραφείας

Εκθεση φωτογραφίας

Έκθεση φωτογραφίας με 39 φωτογραφίες μεγάλου μεγέθους από ισάριθμους φωτογράφους από την ομάδα “τα Μαθήματα Φωτογραφίας Ρεθύμνου” παρουσιάζεται από τις αρχές της εβδομάδας στο Νεώριο Μόρο στο παλιό Λιμάνι Χανίων.
Tην Τετάρτη το βράδυ πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης που θα παραμείνει στον χώρο αυτό μέχρι την επόμενη Τετάρτη 2 Μαϊου πριν παρουσιαστεί και σε άλλες πόλεις.
Ο εκ των υπευθύνων της έκθεσης Μανώλης Καραταράκης αναφερόμενος στην προσπάθεια  είπε ότι: «είμαστε μία φωτογραφική ομάδα από το Ρέθυμνο που εδώ και 3-4 χρόνια ασχολούμαστε με την φωτογραφία. Τις συγκεκριμένες φωτογραφίες τις εκθέτουμε σε ένα Φεστιβάλ όλο το καλοκαίρι σε ένα δρόμο της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου. Εκεί τις εκθέτουμε σε ένα στενάκι από τις 6μμ έως τις 11μμ. Συνολικά γίνονται 7 εκθέσεις διαφορετικών ανθρώπων ή διαφορετικών ομάδων. Μία από αυτές η οποία ήταν και η έκθεση των μαθητών, την εκθέτουμε σήμερα και μέχρι τις 2 Μαϊου εδώ με τίτλο “without limits;”. Δηλαδή υπάρχουν όρια;».
Εξηγώντας τον τίτλο επισημαίνει:
«Στους φωτογράφους της έκθεσης ανατέθηκε η εργασία “ελεύθερο θέμα” και το αντιμετώπισαν με ανακούφιση, θεωρώντας ότι κέρδισαν την “ελευθερία” να κάνουν τα πάντα! Παραλαμβάνοντας όμως το αποτέλεσμα από την δουλειά τους, είδα ότι ναι μεν υπήρχε μία ελευθερία και μία διαφοροποίηση για τον κάθε ένα χωριστά, όμως σαν άτομα ο κάθε ένας είχε θέσει τα προσωπικά του όρια και μέσα σε αυτά κινήθηκε! Ηταν αναμενόμενο να συμβεί αυτό διότι, η φωτογραφία προϋπάρχει στο μυαλό μας, άρα τροφοδοτείται από τον εσωτερικό μας κόσμο. Θα “περιοριστεί” και ίσως “εγκλωβιστεί” μέσα στα στενά πολλές φορές, όρια, που θα του θέσουν οι φόβοι του, οι ενοχές του, οι πόθοι του και οι αναζητήσεις του!».
Οπως προσθέτει η έκθεση θα παρουσιαστεί και σε άλλες πόλεις ενώ το καλοκαίρι θα υπάρξει αντίστοιχη στην παλιά πόλη του γειτονικού μας νομού:
«Η συγκεκριμένη έκθεση θα πάει ακόμα στο Ηράκλειο και αργότερα στην Αθήνα. Προγραμματίζουμε τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο να ξανακάνει αυτό το υπαίθριο Φεστιβάλ στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου και καλούμε και τους Χανιώτες να έρθουν να το παρακολουθήσουν!».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.