Μουσείο Τυπογραφείας

Εκδηλώσεις μνήμης για την Μικρασιατική καταστροφή, στα Χανιά

Η Ιερά Μητρόπολις Κυδωνίας και Αποκορώνου, η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ- ΚΑΜ, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων και Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Χανίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ», συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις μνήμης για την Μικρασιατική καταστροφή του 1922, συμβάλλοντας στην διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των ξεριζωμένων από τις εστίες τους Μικρασιατών και αναπτύσσοντας τις αδελφικές σχέσεις μεταξύ των προσφύγων και των τοπικών κοινωνιών στις οποίες έχουν ενταχθεί.

Για φέτος έχουν προγραμματισθεί διάφορες εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το επόμενο τρίμηνο.

Η πρώτη όπως πάντα εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 και περιλαμβάνει:

Το πρωί στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Σπλάντζιας, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, μνημόσυνο των θανόντων της καταστροφής

Το απόγευμα στις 18.30, στο μνημείο της Μικρασιατικής Καταστροφής στην συμβολή των οδών Κισσάμου και Μ. Μπότσαρη Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων με την συμμετοχή των Τοπικών Αρχών και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.