Μουσείο Τυπογραφείας

Εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης πραγματοποιούνται σε πολλές περιοχές της Π.Ε. Χανίων, στο πλαίσιο του εορτασμού της 78ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης.
Η  επέτειος του Ολοκαυτώματος της Καντάνου τιμάται τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 11 π.μ. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως της Καντάνου και επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων στην Πλατεία Καντάνου. Στη συνέχεια, στις 12 μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καντάνου χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Καντάνου Σελίνου Αντώνιος Περράκης, θα ακολουθήσει σύντομη ομιλία για τα γεγονότα και ρίζίτικο τραγούδι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Καντανία”.
Το Σάββατο 1 Ιουνίου στις 10.30 π.μ., ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την Ενορία Αγ. Ιωάννου Καλυβίτη Κυρτομάδω τελεί το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο των υπέρ πίστης και πατρίδας πεσόντων.
Το μνημόσυνο θα τελεστεί στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Καλυβίτη Κυρτομάδω, ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων της περιοχής.
Την Κυριακή 2  Ιουνίου  θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις μνήμης, στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του Δήμου Πλατανιά, για τη Μάχη της Κρήτης. Στις 10 π.μ. στο Μνημείο Εκτελεσθέντων, στον Αύλειο Χώρο Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Αλικιανού, στις 11 π.μ. στο Μνημείο Εκτελεσθέντων Κοντομαρί. Εκδήλωση, αφιερωμένη στους πεσόντες αγωνιστές, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 9:30 π.μ. στο μνημείο Λαζόπουλου, στα Κουλουκουθιανά Βουκολιών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.