Μουσείο Τυπογραφείας

Εικόνες εγκατάλειψης στον Καλαθά

  • Σημεία πρόσβασης από τον δρόμο στην παραλία έχουν ουσιαστικά καταστραφεί και απαιτείται η επισκευή τους για να είναι λειτουργικά.
  • Σημεία πρόσβασης από τον δρόμο στην παραλία έχουν ουσιαστικά καταστραφεί και απαιτείται η επισκευή τους για να είναι λειτουργικά.
  • Το σκηνικό της εγκατάλειψης συμπληρώνει ο πεσμένος πύργος του ναυαγοσώστη.
  • Οι τουαλέτες είναι απρόσιτες για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία αφού απαιτούν από τον χρήστη ουσιαστικά να “σκαρφαλώσει” για να μπει.
  • Σκουπίδια και μεγάλα κομμάτια τσιμέντου συναντά κανείς
μέσα στον μικρό υγρότοπο στον Καλαθά.

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει η παραλία του Καλαθά προκαλώντας τα αρνητικά σχόλια των δεκάδων λουομένων που επισκέπτονται καθημερινά την παραλία.
Σκουπίδια και μεγάλα κομμάτια από τσιμέντα (που πιθανόν έσπασαν και παρασύρθηκαν από τις μεγάλες θεομηνίες των τελευταίων χρόνων) βρίσκονται μέσα στον μικρό υγρότοπο.
Κάποιες από τις σκάλες που οδηγούν από τον δρόμο στην παραλία είναι κατεστραμμένες, ενώ η πρόσβαση στις τουαλέτες είναι αδύνατη για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία, αφού θα δεν υπάρχουν ούτε σκαλοπάτια ούτε ράμπα.
Το σκηνικό της εγκατάλειψης συμπληρώνει ο πεσμένος ναυαγοσωστικός πύργος που κείτεται στην παραλία.
Κι όλα αυτά σε μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες των Χανίων που και φέτος αναμένεται να επισκεφθούν χιλιάδες πολίτες.
Κι αν για τον υγρότοπο ο νομοθέτης προβλέπει ένα αυστηρό πλαίσιο προστασίας, μη επιτρέποντας παρεμβάσεις με βαριά μηχανήματα που θα μπορούσαν να καταστρέψουν το φυσικό οικοσύστημα, η κατάσταση που επικρατεί στις τουαλέτες και τα σημεία πρόσβασης από τον δρόμο στην παραλία δεν δικαιολογείται σε μια… οργανωμένη θεωρητικά τουλάχιστον παραλία του Δήμου Χανίων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.