Μουσείο Τυπογραφείας

Εγρήγορση στον τουρισμό

Μία ακόμη τουριστική περίοδος οδεύει προς το κλείσιμό της, με τους αριθμούς των αφίξεων των επισκεπτών στον Νομό μας, να είναι σε υψηλά επίπεδα.
Περιοχές, “γεμάτες” από ιστορία, πολιτισμό και μοναδικού κάλλους φυσικό περιβάλλον, αποτελούν ισχυρό πόλο έλξης των τουριστών, με αποτέλεσμα ο νομός Χανίων να αποκτά πλέον τους “πιστούς οπαδούς” του.
Γεγονός, ωστόσο, που αυξάνει τις ευθύνες όλων των εμπλεκομένων στον τομέα του τουρισμού -με πρώτη την πολιτεία- για τη βελτίωση των υποδομών (Β.Ο.Α.Κ., βιολογικοί καθαρισμοί κ.λ.π.) και την προσφορά καλύτερων υπηρεσιών.  Ενας ολοκληρωμένος στρατηγικός σχεδιασμός στον τομέα του τουρισμού, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίος, ώστε ο νομός μας να αντέξει στο ανταγωνιστικό περιβάλλον έναντι άλλων τουριστικών αγορών οι οποίες… καραδοκούν να “αρπάξουν τα σκήπτρα”.
Οι “πρωτιές” και οι υψηλοί αριθμοί, δεν πρέπει να μας εφησυχάζουν. Χρειάζονται εγρήγορση, συγκεκριμένες ενέργειες και άμεσες παρεμβάσεις για τη βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος.
Ο σημαντικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού και η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Νομού μας, αναγνωρίζεται πλέον από όλους.
Ας προετοιμαστούμε εγκαίρως, για να… “αποζημιώνουμε” όπως πρέπει τους επισκέπτες μας.

1 σχολιο

  • [Δημητρης] ~ ~ ~ Απάντηση

    Τα μεγαλα εργα αργουν….η δε Κρητη για γνωστους λογους δεν εχει και τη καλυτερη σχεση μ αυτα.Ομως οι Δημοι αρχικα ,αλλα και οι δημοτες εχωμε υποχρεωση να συμβαλουμε στη προστασια του προιοντος,αλλωστε οπως πολυ ευστοχα ειπε φιλος, ολοι μα ολοι με τον ενα η αλλο τροπο ωφελουμαστε,διαφορετικα το ειπε,απο τον τουρισμο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.