Μουσείο Τυπογραφείας

Αίγυπτος: Συνολικά 6 νεκροί από τη γρίπη των πτηνών

Άλλοι 3 άνθρωποι πέθαναν στην Αίγυπτο την περασμένη εβδομάδα αφού προσβλήθηκαν από τη γρίπη των πτηνών H5N1, ανεβάζοντας σε 6 τον αριθμό των νεκρών εντός του 2014 σε αυτήν την χώρα, ανακοίνωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας.
Η Αίγυπτος έχει καταγράψει 11 κρούσματα του ιού σε ανθρώπους φέτος, περιλαμβανομένων των 6 που απεβίωσαν, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
Τα πιο πρόσφατα θύματα που έχουν καταγραφεί είναι ένας 40χρονος άνδρας και μία 29χρονη γυναίκα στην κεντρική επαρχία Μίνια, όπως επίσης μία 25χρονη γυναίκα στο Μπένι Σουέιφ, νότια του Καΐρου.
Ένα παιδί δύο ετών, που νοσηλεύτηκε πρόσφατα σε νοσοκομείο στη Μίνια, έχει αναρρώσει, επισημαίνεται.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, από το 2003 έως τη 2α Οκτωβρίου του 2014, έχουν επίσημα καταγραφεί 668 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ανθρώπους του ιού H5N1 σε 16 χώρες. Από τα κρούσματα αυτά, οι 393 άνθρωποι έχουν αποβιώσει.
Τα κρούσματα στην Αίγυπτο έχουν σε μεγάλο βαθμό εντοπιστεί σε φτωχές αγροτικές περιοχές στα νότια της χώρας, όπου οι χωρικοί, ιδίως οι γυναίκες, συνηθίζουν να τρέφουν οικόσιτα ζώα και να σφάζουν στο σπίτι τους πουλερικά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.