Μουσείο Τυπογραφείας

Αίγυπτος: Απεργία πείνας για να απελευθερωθούν τα παιδιά της

Η μητέρα δύο Αιγύπτιων ακτιβιστών, που κρατούνται με την κατηγορία ότι διοργάνωσαν κινητοποιήσεις χωρίς να λάβουν άδεια από τις αρχές, ξεκίνησε σήμερα απεργία πείνας.
Η Λάιλα Σουέιφ, καθηγήτρια πανεπιστημίου, δήλωσε ότι δεν θα σταματήσει την απεργία πείνας, που πραγματοποιεί μέσα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Καΐρου, μέχρι να αφεθούν ελεύθερα τα παιδιά της, ανέφερε στον ιστότοπό της η εφημερίδα αλ Άχραμ.
«Δεν θα φύγω. Αν θέλετε να με διώξετε, τότε μπορείτε να το κάνετε με τη βία», είπε τη Σουέιφ στους φρουρούς του δικαστικού μεγάρου.
Η Σουέιφ είναι μητέρα του φιλοδημοκρατικού ακτιβιστή Αλάα Άμπντελ Φάταχ που φυλακίστηκε και πάλι τη Δευτέρα, έπειτα από ένα μικρό διάστημα που είχε αφεθεί ελεύθερος υπό όρους, εν αναμονή της δίκης του. Κατηγορείται ότι διοργάνωσε διαδηλώσεις χωρίς να λάβει την άδεια των αρχών και για επίθεση εναντίον ενός αστυνομικού.
Την Κυριακή η κόρη της Σουέιφ, Σανάα, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση επειδή διοργάνωσε μια παράνομη διαδήλωση έξω από το προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο.
Και οι δύο ακτιβιστές συμμετείχαν στην εξέγερση του 2011 που οδήγησε στην πτώση του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.