Μουσείο Τυπογραφείας

Εύθραυστος τουρισμός

Τα πρόσφατα γεγονότα έντασης στην Ουκρανία και ειδικότερα στην Κριμαία, αποδεικνύουν -για μια ακόμα φορά- πόσο εύθραυστη είναι η στήριξη μιας οικονομίας όπως η κρητική, αλλά και γενικότερα η ελληνική, αποκλειστικά στον τουρισμό.
Μια υποτίμηση του νομίσματος, μια αυστηροποίηση στη διαδικασία έκδοσης βίζας (δεν αναφερόμαστε καν σε πιθανές πολεμικές συγκρούσεις) είναι ικανά από μόνα τους να τινάξουν στον αέρα δείκτες κρατήσεων, προσδοκίες για αφίξεις, προϋπολογισμούς για έσοδα.
Γι’ αυτό και όσοι εδώ και χρόνια επισημαίνουν ότι πραγματική οικονομική ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς παράλληλα ισχυρό πρωτογενή τομέα, βιομηχανικές δομές, έμφαση στις νέες τεχνολογίες έχουν απόλυτο δίκιο.
Δυστυχώς, όμως, στη σύγχρονη Ε.Ε., όπου οι χώρες του Νότου σχεδόν κατά πλειοψηφία προετοιμάζονταν εδώ και χρόνια ως αποκλειστικά τόποι διακοπών και τουριστικής αναψυχής, οι παραπάνω επισημάνσεις αποτελούν -μάλλον- όνειρα θερινής νυκτός.
Μέχρι να αλλάξει κάτι ουσιαστικά -κάτι που δεν αναμένεται για τα επόμενα χρόνια- θα είμαστε πάντα θεατές των κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων σε κάθε γωνιά της Ευρώπης… τρέμοντας μήπως κάτι αλλάξει για την επερχόμενη τουριστική σεζόν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.