Μουσείο Τυπογραφείας

Ε, όχι κι έτσι!

Ζούμε με τη Fraport το εξής παράδοξο (για να μην πω κάτι βαρύτερο).
Η αξιαγάπητη εταιρεία διαχείρισης 111 περιφερειακών αεροδρομίων- μεταξύ αυτών και των Χανίων- στο πλαίσιο της “κατανομής κινδύνου” από το lockdown λόγω της πανδημίας, ζητά αποζημίωση 175 εκατομ. ευρώ για να το γράψω όπως το λιμπεράλ κατεστημένο (ζητά κοινά αποδεκτή λύση για να μην προσφύγει στις πρόνοιες της διαιτησίας) ούτως ώστε να ισοσκελιστούν οι απώλειες της από την Covid-19.
Με την πανδημία είχαμε δύο παράλληλα γεγονότα: την απόλυτη κατάρρευση της επιβατικής κίνησης όπως στα αεροδρόμια του κρατιδίου της Βαυαρίας και όπως λέει η Fraport “την παράλληλη διατήρηση των λειτουργικών της εξόδων”.
Τους προτείνω να δώσουν πιλοτικά στη δημοσιότητα τα λειτουργικά τους έξοδα για το αεροδρόμιο Χανίων και μετά να ξεκινήσει η κουβέντα με το Υπουργείο Οικονομικών.
Αντιλαμβάνομαι όπως και η κα Μέρκελ ότι η επιβατική κίνηση από τον Απρίλιο μέχρι τον Μάιο μειώθηκε κατά 99,3% αλλά αλλιώς δεν θα το λέγανε lockdown, θα το λέγανε “τανγκό, ρούμπα και καλαματιανό”.
Επίσης αντιλαμβάνομαι και την “κατανομή κινδύνων”.
Αυτοί πως σκέφτονται να τσοντάρουν, αν αλλάξει εντελώς η κουλτούρα του ταξιδιού;
Με μια δήλωση στην εφημερίδα;
Νομίζω ότι κανείς δεν ξέρει εάν ο πλανήτης θα επιστρέψει γρήγορα στις ταξιδιωτικές του συνήθειες.
Μπορεί και το 2021 να έχουμε τα ίδια προβλήματα.
Ή μήπως είναι σίγουροι ότι δεν θα έχουμε τα ίδια προβλήματα;
Θα ξέρουν κάτι που ξέρει και ο Τραμπ για το εμβόλιο…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.