Μουσείο Τυπογραφείας

Δριμύ κατηγορώ Αρχοντάκη κατά Σημανδηράκη

Δριμύ κατηγορώ κατά της Δημοτικής Αρχής Χανίων και των χειρισμών του δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη προσωπικά, απευθύνει ο Επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης “Μαζί για τα Χανιά της Επόμενης Μέρας”, Γρηγόρης Αρχοντάκης.

Σε ανοιχτή επιστολή του προς τον Δήμαρχο Χανίων εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην τοπική κοινωνία, κάνοντας εκ νέου λόγο για απουσία τοπικής στρατηγικής και για έναν δήμαρχο που δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και του θεσμικού του ρόλου.
Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Αρχοντάκης αναφέρει:
«Κύριε δήμαρχε
Σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή την οποία κοινοποιώ δημόσια για να εκφράσω τον προβληματισμό μου και την αγωνία μου σχετικά με την τεραστίου μεγέθους οικονομική καταστροφή που απειλεί τον τόπο μας, καθώς και για να υπογραμμίσω τον δικό σας ρόλο ως κορυφαίο τοπικό θεσμικό παράγοντα.
Κύριε Δήμαρχε,
Και στα δυο τελευταία Δημοτικά Συμβούλια αναφέρθηκα στην ανάγκη δημιουργίας μιας τοπικής πολιτικής, ενός τοπικού σχεδίου προκειμένου να μειωθούν κατά το δυνατόν οι επιπτώσεις της κρίσης . Δεν πήρα καμιά απάντηση από εσάς στις επισημάνσεις μου. Μόνο ο Αντιδήμαρχος, κ. Γιαννακάκης, μας ενημέρωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα καλέσει την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής, λες και αυτό είναι το ζητούμενο!!!
Κύριε Δήμαρχε,
Γνωρίζω εκ των προτέρων πως το πιο πιθανόν είναι να μην τοποθετηθείτε στην επιστολή μου, κατηγορώντας με για λαϊκισμό κατά τον συνήθη σας τρόπο. Τηρείτε κατά γράμμα το ρητό, η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Δεν πειράζει, έτσι και αλλιώς όλοι κρινόμαστε και βεβαία στα δύσκολα είναι που αποκαλύπτεται ο βαθμός της ικανότητας ενός ηγέτη.
Κύριε Δήμαρχε,
Ο θεσμικός σας ρόλος, ως ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού μας Δήμου, ξεπερνά την απλή διαχείριση των θεμάτων στην οποία έχουν αρμοδιότητα οι Δήμοι. Και βέβαια σε περιόδους τέτοιας μεγάλης κρίσης, όπου μόνο για φέτος στον τόπο μας κινδυνεύει να χαθεί το μισό παραγόμενο εισόδημα. Σε περιόδους όπου οδηγούνται σε ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα και όχι μόνο. Σε περιόδους όπου μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις οδηγούνται στην καταστροφή. Σε αυτές τις περιόδους εσείς, αντί να σταθείτε στο ύψος του θεσμικού σας ρόλου, σφυρίζετε αδιάφορα και επιτίθεστε σε όποιους έχουν άλλη άποψη από εσάς και μάλιστα για θέματα ελάσσονος σημασίας για αυτήν την περίοδο.
Κύριε Δήμαρχε,
Η φετινή τουριστική σεζόν στα Χανιά, παρά τις κάποιες αισιόδοξες νότες από τα κεντρικά ΜΜΕ, κινδυνεύει να είναι σχεδόν μηδενική με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το τοπίο είναι σε όλα τα επίπεδα θολό. Κανείς που δραστηριοποιείται στον Τουρισμό δεν ξέρει τι να κάνει . Δεν υπάρχει επαρκής πληροφόρηση ούτε από τους πράκτορες, ούτε από τις αεροπορικές εταιρίες, ούτε από το Αεροδρόμιο και βέβαια ούτε από τις χώρες πελάτες μας. Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, δεν υπάρχει κάποιος θεσμικός να συνομιλήσει απευθείας με όλους τους εμπλεκόμενους και να συντονίσει μια προσπάθεια δημιουργίας μιας τοπικής πολιτικής –στρατηγικής για τον τόπο μας. Μιας πολιτικής που θα αφορά όλους μας, από το ξενοδοχείο ,το μικρό κατάλυμα που κάνει βραχυχρόνια μίσθωση , το μίνι μάρκετ , τους εργαζόμενους, τα rent a car, την ταβέρνα και όλους όσοι δραστηριοποιούνται άμεσα ή έμμεσα στον Τουριστικό Τομέα. Μιας τοπικής πολιτικής η οποία θα παρέχει πρωτογενή πληροφόρηση σε όλους, προκείμενου να πάρουν τις αποφάσεις τους. Πληροφόρηση που θα έπρεπε να δίνεται από τα τοπικά θεσμικά όργανα έγκαιρα και επίσημα.
Κύριε Δήμαρχε,
Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και του θεσμικού σας ρόλου και αναλάβετε πρωτοβουλία, μαζί με όλους τους εμπλεκομένους κρατικούς ,ιδιωτικούς , συνδικαλιστικούς φορείς, δημιουργίας ενός τοπικού σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης για τα Χανιά. Καλύτερα αργά, παρά ποτέ. Ο Αρμαγεδδών για τον τόπο μας έρχεται κάντε αυτό που σας επιβάλλει η θέση σας.

Με εκτίμηση,
Γρηγόρης Αρχοντάκης,
Επικεφαλής της Παράταξης
Μαζί για τα Χανιά της Επόμενης Μέρας»

2 Σχόλια

  • [Coba] ~ ~ ~ Απάντηση

    Σωστά όλα αυτά όσον αφορά την εφαρμογή μια ενιαίας πολιτικης-στρατηγικης αντιμετώπισης της κατάστασης που διαμορφώθηκε ένεκα της ‘κορωνιαδος’……αλλα πιστευω οτι φταιει ελαφρώς κ ο προσανατολισμος της εγχώριας οικονομίας αποκλειστικά κ μόνο στον τουριστικό κλάδο…..Οκ είμαστε στη Κρήτη ένα από τα κατεξοχήν τουριστικά θέρετρα της χώρας……η πιτα του τουρισμού τεράστια χωράει πολλούς……ξενοδοχεία Airbnb εστιατορια ταβέρνες καφέ bars clubs beach bars κρεπερί ζαχαροπλαστεία σουβενιρ κ αλλά πολλα…..αλλα ο προσανατολισμος της τοπικής οικονομίας θα μπορούσε να είναι κ αγροτοκτηνοτροφικος…….επενδυσεις στη παραγωγη τοπικών αγροτοκτηνοτροφικων προιοντων όπως κ βιοτεχνικές προιοντων!!!!!!!!!Βέβαια όλοι οι φορείς από την Περιφέρεια τις Δημοτικές Αρχές οι τοπικοί βουλευτές πρεπει να κάνουν παρεμβάσεις κ ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή κ βέβαια κ προς την προωθηση ενός ποιοτικου τουριστικού προιοντος

  • [Coba] ~ ~ ~ Απάντηση

    Σωστά όλα αυτά όσον αφορά την εφαρμογή μια ενιαίας πολιτικης-στρατηγικης αντιμετώπισης της κατάστασης που διαμορφώθηκε ένεκα της ‘κορωνιαδος’……αλλα πιστευω οτι φταιει ελαφρώς κ ο προσανατολισμος της εγχώριας οικονομίας αποκλειστικά κ μόνο στον τουριστικό κλάδο…..Οκ είμαστε στη Κρήτη ένα από τα κατεξοχήν τουριστικά θέρετρα της χώρας……η πιτα του τουρισμού τεράστια χωράει πολλούς……ξενοδοχεία Airbnb εστιατορια ταβέρνες καφέ bars clubs beach bars κρεπερί ζαχαροπλαστεία σουβενιρ κ αλλά πολλα…..αλλα ο προσανατολισμος της τοπικής οικονομίας θα μπορούσε να είναι κ αγροτοκτηνοτροφικος…….επενδυσεις στη παραγωγη τοπικών αγροτοκτηνοτροφικων προιοντων όπως κ βιοτεχνικων προιοντων!!!!!!!!!Βέβαια όλοι οι φορείς από την Περιφέρεια τις Δημοτικές Αρχές οι τοπικοί Βουλευτές πρεπει να κάνουν παρεμβάσεις κ ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή κ βέβαια κ προς την προωθηση ενός ποιοτικου τουριστικού προιοντος…..με προβολή εκτός του ήλιου κ της θάλασσας του πολιτισμου της τέχνης της παράδοσης της λελογισμενης επισκεψιμοτητας σε περιοχές Natura 2000!!!!!!Ολα αυτά πιστευω μπορεί να τα σκεφτεί ένας μέσος πολιτης……δεν χρειάζεται να είσαι νεοφιλελες κατά την ταπεινή μου άποψη!!!!!!!!!!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.