Μουσείο Τυπογραφείας

Δίτροχες καλλονές

  • της δεκαετίας του ΄50. Μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου στην έκθεση κλασσικής μοτοσυκλέτας. Το θρυλικό Garelli, κλασσικό μηχανάκι πόλης στις δεκαετίες ΄70 και ΄80. Μια μοτοσυκλέτα Ιndian του 1940. Αγαπημένες μηχανές off road Suzuki DR 600 και Yamaha Tenere. Ικανοποιημένα τα μέλη της “Λέσχης Κλασσικής Μοτοσυκλέτας Χανίων” από την ανταπόκριση του κόσμου στην 14η έκθεση που συνεχίζεται στη “Σαμπιονάρα”.
  • Αγαπημένες μηχανές off road Suzuki DR 600 και Yamaha Tenere.
  • Με το... καλάθι της η ΝSU της δεκαετίας του ΄50.
  • Μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου στην έκθεση κλασσικής μοτοσυκλέτας
  • Μια μοτοσυκλέτα Ιndian του 1940.
  • Το θρυλικό Garelli, κλασσικό μηχανάκι πόλης στις δεκαετίες ΄70 και ΄80.

Αριστα νικελωμένες, άψογα αποκαταστημένες, 75 μηχανοκίνητες “κούκλες” εκτίθενται στη “Σαμπιοανάρα” στην παλιά πόλη, στην 14η έκθεση της “Λέσχης Κλασσικής Μοτοσυκλέτας Χανίων” .
H έκθεση, που ολοκληρώνεται στις 18 Αυγούστου, έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών, ενώ και φέτος παρουσιάζονται και νέα αποκτήματα των μελών του Συλλόγου αλλά και επανέρχονται μοτοσυκλέτες που είχαν χρόνια να εκτεθούν στα Χανιά.
«Έχουμε 110 μέλη και τα μηχανάκια που διαθέτουν ξεπερνούν τα 250. Δυστυχώς, δεν έχουμε κατάλληλο χώρο για να τα εκθέσουμε όλα -όπως γινόταν στο παλαιό Τελωνείο, που μπορούσαμε να βάλουμε και 160», μας είπε ο πρόεδρος της Λέσχης κ. Ανδρέας Ξυνίδης.
Όλες οι μοτοσυκλέτες είναι λειτουργικές και μπορούν να βγουν στον δρόμο. «Ακόμα και το πιο παλιό μας μοντέλο, ένα του 1914, το έχουμε βάλει μπροστά σε δύο εκδηλώσεις. Έχουμε ένα BSA του 1928, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια συμμετέχει στους αγώνες του “Tourist Trophy Ψυχικού”», επισημαίνει ο κ. Ξυνίδης υπογραμμίζοντας πως το “χόμπι” τους χαρακτηρίζεται από τα “3 Χ”: «Χώρος, Χρόνος, Χρήμα είναι αυτά που πρέπει να έχει κάποιος για να συντηρήσει μια κλασσική μοτοσυκλέτα».
Από τη μεριά του ο Παύλος Σουβλάκης ταμίας της “Λέσχης” σημειώνει πως το ενδιαφέρον του κόσμου «είναι μεγάλο, το βλέπουμε και στις εκθέσεις και στις εκδηλώσεις που κάνουμε. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε ανθρώπους που έγιναν μέλη μας γιατί ήρθαν σε μια από τις εκθέσεις μας, τους μπήκε το “σαράκι” και άρχισαν να ασχολούνται με την κλασσική   μοτοσυκλέτα».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.