Μουσείο Τυπογραφείας

Δυο σε μία… “αναλύσεις”

Και στη Βουλή-μέσω Πάνου Καμμένου(!!) έφτασε η “εκμετάλλευση” της κόντρας που έχει ξεκινήσει ο πρ. υπουργός και βουλευτής Χανίων Χρήστος Μαρκογιαννάκης με τη Ν.Δ.

• Και επειδή απού πνίγεται και από τα μαλλιά των… άλλων πιάνεται, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην ένταξη του κ. Αντ. Πανούτσου στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., για το γεγονός ότι ηλικιακά δεν απέχει από τον πρώην υπουργό και βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Γεγονός που δεν άφησε ασχολίαστο ο πρώην υπουργός με μια ειρωνική ανάρτησή του σε κοινωνικό δίκτυο.
• Βλέπετε τώρα στο εκλογικό παιγνίδι έχουν μπει δυνατά και τα κοινωνικά δίκτυα ως μέσον αυτοπροβολής βουλευτών, αυτοδιοικητικών και λοιπών παραγόντων της κεντρικής και τοπικής… πολιτικοαυτοδιοικητικής σκηνής!
• Πολλοί συμπολίτες βέβαια αναρωτιούνται πού το πάει και μέχρι πού σκοπεύει να το φτάσει ο Μαρκογιαννάκης. Ο οποίος μοιάζει να παίζει μια στο καρφί και μια στο πέταλο.
• Επειδή, σε δημόσιες συγκεντρώσεις που διοργανώνει -και που είναι αλήθεια μαζεύουν έναν αξιοπρεπή αριθμό πολιτών-  αφήνει μεν μια μεγάλη πικρία για την “οικογένεια” Μητσοτάκη συλλήβδην πλην του θανόντος πατριάρχη Κωνσταντίνου. Από την άλλη όμως ισχυρίζεται ότι η Ν.Δ. είναι το σπίτι του και δεν θέλει να την βλάψει. Αρα; Αρα, είναι προφανές ότι ο Μαρκογιαννάκης περιμένει.
• Ο Ραν ταν πλαν, έχοντας από παλιά δυνατότητα επικοινωνίας με πολλούς πολιτικοαυτοδιοικητικούς του νομού μας και στα… περιβάλλοντά τους, προσπάθησε να πληροφορηθεί και να διασταυρώσει τις προθέσεις του. Για να καταλαβαίνουμε σιγά- σιγά το πολιτικό σκηνικό στον νομό μας.
• Μάθαμε, λοιπόν, ότι ο π. υπουργός διατηρεί ακόμα μία μικρή ελπίδα ότι τα μηνύματα που θα πάρει η Πειραιώς από τις συγκεντρώσεις του θα αλλάξουν την απόφαση αποκλεισμού του από το ψηφοδέλτιο. Πράγμα που ο Ραν ταν πλαν θεωρεί απίθανο.

“Πολύφερνη νύφη”
• Φαίνεται ότι ο Χρ. Μαρκογιαννάκης έχει καταστεί “πολύφερνη νύφη” για τα μικρά κόμματα σχεδόν όλου του δημοκρατικού τόξου.
• Ο ίδιος “αναγκαστικά” θα παραμείνει αντιΣΥΡΙΖΑ καθώς αυτό απαιτεί η βάση του. Βρίσκεται, λοιπόν, σε φάση αναμονής κάνοντας ταυτόχρονα ασκήσεις δημοσιότητας και επίδειξη δύναμης. Προετοιμάζεται διά παν ενδεχόμενο συνεργασίας με κάποιο μικρό κόμμα.
• Ποιο κόμμα; Η απόφασή του θα εξαρτηθεί αφενός από τα τελευταία δεδομένα σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις και τον χρόνο των εκλογών. Πιθανότερη η Ενωση Κεντρώων.
• Αφετέρου συνεργάζεται με επιστήμονες εκλογολόγους ώστε ερμηνεύοντας τα εκλογικά ποσοστά των μικρών κομμάτων που έχουν πιθανότητες να μπουν στην Βουλή, να κατέβει ως ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ στο ψηφοδέλτιό τους.
• Από την άλλη, η πλευρά της Ν.Δ. φαίνεται να σκληραίνει τη θέση της απέναντί του.

Αυτοδιοικητικά “μπερδέματα”
• Το τοπικό μας όμως πολιτικό σκηνικό περιλαμβάνει και αυτοδιοικητικές εκλογές.
• Ηδη βλέπουμε ότι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, επιχειρούν να μην έλθουν σε μεγάλες κόντρες μεταξύ τους (είναι και νωρίς βέβαια). Επειδή ουδείς γνωρίζει τι τέξεται η επομένη των εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών. Ούτε εάν γίνουν μαζί ή χώρια. Ούτε ποιες θα προηγηθούν. Αρα, άγνωστο και με ποιους θα κληθούν να συνεργαστούν μετεκλογικά. Καθώς το εκλογικό σύστημα ΣΧΕΔΟΝ αποκλείει αυτοδυναμία ενός.
• Είδαμε δε ότι και στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων οι τόνοι
-ειδικά από ορισμένους- έχουν πέσει. Ας μην το αναλύσουμε σήμερα… αναλυτικά!
2• Τα κόμματα δεν δίνουν ξεκάθαρο χρίσμα αλλά στήριξη. Π.χ. η ΝΟΔΕ Χανίων της Ν.Δ. δεν έχει -προς το παρόν τουλάχιστον- ανακοινώσει ακόμα επίσημα τίποτα. Βέβαια ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το καλοκαίρι έχει δηλώσει ότι προσωπικά στηρίζει τον Αρη Παπαδογιάννη (φωτ.).
• Κάποιοι δεν το θεωρούν αρκετό. Και κάποιοι θα το εκμεταλλευτούν. Είτε είναι πικραμένοι ή οργισμένοι πρώην βουλευτές είτε και εν ενεργεία. Ολοι τους ζυγίζουν τι θα πάρουν και τι και σε ποιον θα δώσουν! Οι υποψήφιοι δήμαρχοι, ουσιαστικά, βολεύονται επίσης. Ωστε να ψαρεύουν ψήφους από όλα τα κόμματα. Γι’ αυτό δεν επιζητούν -απαραίτητα- επίσημη στήριξη από ένα κόμμα. Απλά την θεωρούν ευπρόσδεκτη εάν συμβεί.
• Επομένως κάθε πρόβλεψη για επικράτηση κάποιου υποψηφίου και στις δημοτικές εκλογές είναι και πρόωρη και μάλλον εκτός πραγματικότητας. Και θα παραμείνει έτσι για πολύ ακόμα.
• Μήπως, τελικά, λογαριάζουν όλοι χωρίς τον ξενοδόχο; Τη διαφορετική από ιδιοτελείς σκοπιμότητες ψήφο μας, έτσι σοφούς που μας έκανε η πολιτικο-κοινωνική και ηθική κρίση;

Μας έκανε άραγε;

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.