Μουσείο Τυπογραφείας

Δημόσιο χώρο διεκδικούν κάτοικοι στη Νέα Χώρα

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους συλλογικότητες και κάτοικοι της Νέας Χώρας που αντιδρούν στην απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου που άρει την απαλλοτρίωση του οικοπέδου στη διασταύρωση των οδών Ακτή Κανάρη και Γερασίμου Παρδάλη, από τον Δήμο και αποχαρακτηρίζει τον χώρο, από χώρο άθλησης μετατρέποντας τον σε οικοδομήσιμο.
Οι κάτοικοι που συναντήθηκαν χθες στο Πάρκο Νέας Χώρας συνεχίζουν τη συλλογή υπογραφών ενώ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δράσεις ενημέρωσης συμμετέχοντας με περίπτερο (μαζί με την Οικολογική Πρωτοβουλία) στο 14ο Αντιρατσισττικό φεστιβάλ Χανίων 20 – 22 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο «Ειρήνης και Φιλίας» ενώ έδωσαν ραντεβού καλώντας σε παράσταση διαμαρτυρίας στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο Χανίων, όπου θα ζητήσουν το θέμα να συζητηθεί από το Σώμα του Δ.Σ. Όπως επισημάνθηκε, αίτημα για να συμπεριληφθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Δημοτικού συμβουλίου Χανίων έχει ήδη υποβληθεί από την Λαϊκή Συσπείρωση. Το ίδιο θέμα πρόκειται να τεθεί από τοπικό σύμβουλο και στη συνεδρίαση της τοπικής ενότητας Χανίων που θα προηγηθεί.
Οι κάτοικοι ζητούν την ακύρωση της απόφασης από το νέο Δημοτικό συμβούλιο Χανίων, την απαλλοτρίωση του οικοπέδου από τον Δήμο και τη δημιουργία ενός δημόσιου χώρου άθλησης και πρασίνου που θα απολαμβάνουν ελεύθερα οι κάτοικοι της πόλης και οι επισκέπτες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.