Μουσείο Τυπογραφείας

Δημόσια λουτρά

Η ανάγκη δημιουργίας δημόσιων λουτρών ή ενός χώρου που να μπορεί να εξυπηρετήσει άστεγους ή ανθρώπους που ζουν σε επισφαλείς κατοικίες και δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ένα μπάνιο, αναδεικνύεται μέρα με τη μέρα και πιο έντονα στα Χανιά.
Αναγνώστης της εφημερίδας επικοινώνησε χθες με τα “Χ.ν.” για να διαμαρτυρηθεί διότι όπως ισχυρίστηκε συχνά στο Εθνικό Στάδιο Χανίων έρχονται άνθρωποι – μη αθλητές και χρησιμοποιούν τα ντους.
«Κοινωνική πολιτική κάνει ο Δήμος δεν γίνεται μέσω ενός αθλητικού χώρου. Ο κανονισμός λέει ότι οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται από αθλητές και μόνο. Είναι και θέμα υγιεινής αφού έρχονται και παιδιά», σημείωσε, ενώ τόνισε ότι όταν θέλησε να διαμαρτυρηθεί στη Διοίκηση του Σταδίου κατηγορήθηκε για ρατσισμό.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αντιπρόεδρο του ΕΑΚ Χανίων ο κ. Γιάννης Μπαρτζώκας επιβεβαίωσε τη χρήση των ντους από ανθρώπους – μη αθλητές και διευκρίνισε: «Η Διοικούσα Επιτροπή με απόφασή της επιτρέπει τα πρωινά τη χρήση των ντους από ανθρώπους που δεν έχουν κάποιο δικό τους χώρο. Κι ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν στα Χανιά δημόσια λουτρά ή κάποια δομή που να μπορούν να κάνουν μπάνιο».
Ο κ. Μπαρτζώκας ανέφερε επίσης ότι δεν τίθεται κάποιο θέμα με την υγιεινή του χώρου αφού τα λουτρά καθαρίζονται και απολυμαίνονται την ίδια ώρα από καθαρίστριες. Τέλος, σχετικά με την απόδοση ρατσιστικής συμπεριφοράς επεσήμανε ότι ο καταγγέλλοντας, παρά τις εξηγήσεις που δόθηκαν, απαίτησε με έντονο τρόπο να εγκαταλείψουν άμεσα τον χώρο οι άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί, παραβλέποντας το γεγονός ότι γι’ αυτούς τους ανθρώπους δεν υπάρχει καμία δομή που να καλύπτει στοιχειώδεις ανθρώπινες ανάγκες τους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.