Μουσείο Τυπογραφείας

Δημιουργίες σπουδαστών του ΔΙΕΚ Χανίων

Έργα γραφιστικής τέχνης, μακιγιάζ και αισθητικής, κομμωτικής αλλά και χειροποίητου κοσμήματος και πληροφορικής, δημιουργίες των εκπαιδευόμενων του Δημόσιου ΙΕΚ Χανίων παρουσιάζονται στο χώρο του ΚΑΜ μέχρι και την Κυριακή 23 Ιουνίου!
Πρόκειται για ένα δείγμα της δουλειάς που γίνεται στο ΔΙΕΚ και που συνοδεύεται και από μια σειρά από δράσεις.
“Στην έκθεση μας μετέχουν όλα τα τμήμα το Δημόσιου ΙΕΚ. Χειροποίητου κοσμήματος, αισθητικής, κομμωτικής, γραφιστικής, πληροφορικής, μαγειρικής τέχνης. Το ΔΙΕΚ  μπορεί να λειτουργήσει κάποιες από τις 123 ειδικότητες που έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο. Η φοίτηση είναι δωρεάν διαρκεί δυόμιση χρόνια και ο καθένας μπορεί να ψηφίσει στην ιστοσελίδα μας για τις ειδικότητες που θα ήθελε να έχουμε από τον Σεπτέμβριο” δήλωσε στα “Χ.Ν.”  η διευθύντρια του ΔΙΕΚ Ευαγγελία Κακλιδάκη.
Την εκπαιδευτική χρονιά που πέρασε στο ΔΙΕΚ Χανίων παρακολούθησαν μαθήματα 200 καταρτιζόμενοι σε 12 τμήματα και στόχος του χρόνου να μπορέσει να δεχθεί ακόμα  περισσότερους.
Τα “Χ.Ν.” συνομίλησαν με εκπαιδευόμενους του τμήματος Γραφιστικής.
“Στην έκθεση μας παρουσιάζονται έργα σπουδαστών του Δημόσιου ΙΕΚ, έργα που έχουμε κάνει όλη τη χρονιά. Σε ότι αφορά τον τομέα μου την γραφιστική πρόκειται για συνθέσεις που έχουν γίνει με το χέρι ή ψηφιακά”    αναφέρει η Γεωργία Μουντοκαλάκη, ενώ ο Αντώνης Τηγανιτάκης επισημαίνει πως “στο τμήμα γραφιστικής συμμετέχουμε 13 άτομα, από 18 ετών και πάνω. Στις αφίσες που δημιουργήσαμε σταθήκαμε ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν την Τυπογραφία αλλά και την Κλιματική αλλαγή. ”
Αναφορικά με την επαγγελματική διέξοδο που δίνει το τμήμα Γραφιστικής η Γεωργία Μηνά επισημαίνει πως “μπορεί να εργαστείς σε διαφημιστικές, σε τυπογραφεία, στον κινηματογράφο, στην εικονογράφηση βιβλίων” ενώ ο Γιάννης Μαρινάκης  επισημαίνει πως ο επισκέπτης της έκθεσης “θα δει πολλές δημιουργικές δουλειές,θα καταλάβει τι κάνουμε στο ΔΙΕΚ Χανίων και σε ότι αφορά εμάς τους γραφίστες θα αντιληφθεί γιατί είδους τέχνης μιλάμε”. Τέλος η Αρετή Μεταξάκη  αναφέρει πως “η γραφιστική ήταν μια συνειδητή επιλογή για μένα καθώς σου δίνει πολύ μεγάλες ευκαιρίες έκφρασης και δημιουργίας”.

ΔΡΑΣΕΙΣ
Για σήμερα Σάββατο 22 Ιουνίου το τμήμα τουριστικών μονάδων θα παρουσιάσει την τάση των Low ABV Cocktails με τους εκπαιδευόμενους να δημιουργούν και να παρουσιάζουν διάφορα προιόντα. Η δράση αυτή θα λάβει χώρα από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.
Την ίδια ημέρα η ειδικότητα αισθητικής τέχνης και μακιγιάζ θα προσφέρει ένα δωρεάν ανοιξιάτικο μακιγιάζ τις ίδιες ώρες.
Την Κυριακή η ειδικότητα Μαγειρικής Τέχνης θα προσφέρει γλυκά εδέσματα από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.