Μουσείο Τυπογραφείας

Δηλητηρίασαν γάτες στο Κουμ Καπί

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά κακοποίησης ή και θανάτωσης ζώων από ασυνείδητους που αντί να αναζητήσουν ευθύνες στους αρμόδιους φορείς στρέφονται κατά των αδέσποτων ζώων. Ένα ακόμα περιστατικό δηλητηρίασης γατών σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του Κουμ Καπί.
Συγκεκριμένα, τραγικό θάνατο από δηλητηρίαση βρήκαν 3 γάτες στην περιοχή της Ακτής Μιάουλη, τις οποίες φρόντιζαν περίοικοι, ενώ 1 ακόμα αγνοείται τις τελευταίες ημέρες με τους ανθρώπους της γειτονιάς να εκτιμούν ότι έχει κι αυτή δηλητηριαστεί.
Τα περιστατικά συνέβησαν την περασμένη Δευτέρα και σήμερα Τρίτη. Μάλιστα, όπως ανέφερε κάτοικος της περιοχής που τα φρόντιζε μαζί με άλλους γείτονες, όλες οι γάτες που δηλητηριάστηκαν είχαν στειρωθεί με έξοδα των ανθρώπων της γειτονιάς.
Οι άνθρωποι που συναντήσαμε στην περιοχή εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για τη δηλητηρίαση των ζώων.
Το νέο περιστατικό φέρνει ξανά στο προσκήνιο την ανάγκη για συστηματική και οργανωμένη αντιμετώπιση του φαινομένου των αδέσποτων ζώων από τον Δήμο Χανίων και την Πολιτεία, την εφαρμογή της νομοθεσίας για την κακοποίηση και θανάτωση ζώων, αλλά και της ευαισθητοποίησης των πολιτών απέναντι στα αδέσποτα ζώα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.