Μουσείο Τυπογραφείας

Δίκες για υποθέσεις που συγκλόνισαν τα Χανιά

Δύο περιστατικά που συγκλόνισαν την τοπική κοινωνία θα ξαναζωντανέψουν στις δικαστικές αίθουσες μεθαύριο Πέμπτη και συγκεκριμένα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης.
Πρόκειται για το διπλό φονικό στο Σφηνάρι Κισάμου με θύμα ένα αντρόγυνο και κατηγορούμενους δύο Χανιώτες που πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε δις ισόβια, αλλά και τη δίκη ενός νεαρού που μαζί με φίλο του ξυλοκόπησε αναίτια επαγγελματία της παλιάς πόλης των Χανίων και που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 5 χρόνια φυλάκιση με αναστολή.

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ
Το διπλό φονικό στο Σφηνάρι Κισάμου έγινε τον Φεβρουάριο του 2015 και είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία λόγω της βιαιότητας τους εγκλήματος. Ο 50χρονος και ο 34χρονος (που δήλωσαν χρήστες ναρκωτικών) κρίθηκε ότι οδηγήθηκαν στην οικεία του ζευγαριού στο Σφηνάρι από τον 48χρονο γιο του 78χρονου προκειμένου οι δύο πρώτοι να τους ληστέψουν. Ο γιος έμεινε έξω από το σπίτι στο αυτοκίνητο, οι δύο όμως συνεργάτες του βασάνισαν και δολοφόνησαν τους δύο ηλικιωμένους  προκειμένου να τους αποκαλύψουν που έκρυβαν μεγάλο ποσό χρημάτων το οποίο είχαν κάνει ανάληψη από τραπεζικό κατάστημα.
Στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείων που δίκασε πρωτόδικα την υπόθεση επέβαλλε ποινές  δις ισοβίων στον 50χρονο για την εγκληματική ενέργεια και 6 μήνες για την απόπειρα ληστείας. Ο 50χρονος είχε δηλώσει τότε ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό και  αρνήθηκε ότι πήγε στο χωριό.  Ο 34χρονος καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια για την εγκληματική ενέργεια και 6 μήνες για την απόπειρα ληστείας. Και ο 35χρονος επίσης είχε αρνηθεί κάθε εμπλοκή στο έγκλημα.  Στον  48χρονο γιο του θύματος,  επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4  ετών καθώς κρίθηκε ότι δεν συμμετείχε στην ανθρωποκτονία αλλά μόνο στην ληστεία.

ΑΝΑΙΤΙΟΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ
Η δεύτερη δίκη αφορά την βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος Χανιώτη επαγγελματία από δύο νεαρούς τον Σεπτέμβρη του 2014.
Ο επαγγελματίας  δέχθηκε επίθεση από δύο νεαρούς επειδή τους έκανε παρατήρηση όταν τους είδε να ουρούν(!) στην πόρτα του καταστήματός του. Ο πολίτης, ο οποίος είναι και κάτοικος της παλιάς πόλης, πήγε γύρω στις 6.30 το πρωί να ανοίξει το μαγαζί του και είδε -για μια ακόμη φορά- κάποιους να ουρούν στην είσοδο. Τους έκανε παρατήρηση και εκείνοι του επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν σοβαρά. Τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν με κλοτσιές στο κεφάλι, στην πλάτη και στα χέρια. Οι φωνές των γειτόνων «τι κάνετε θα τον σκοτώσετε!» έτρεψαν σε φυγή τους δύο νεαρούς. Ο επαγγελματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων με σπασμένα και τα δύο χέρια, στα οποία χρειάσθηκε να χειρουργηθεί, σπασμένη μύτη, σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και όλο το σώμα!
Πρωτόδικα ένας εκ των δύο νεαρών που συνελήφθησαν αρκετές μέρες αργότερα παραδέχθηκε την ενοχή του, δεν κατονόμασε το άτομο που ήταν μαζί και καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση με αναστολή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.