Μουσείο Τυπογραφείας

Δικαστική διαμάχη καθυστερεί το έργο για την παράκαμψη των τοπολίων

Σε μία δικαστική διαμάχη οφείλεται η διακοπή των εργασιών του έργου της παράκαμψης Τοπολίων. Η επισήμανση αυτή έγινε χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης στο ξεκίνημα του οποίου συζητήθηκε σχετική ερώτηση που είχε υποβάλει ο περιφερειακός σύμβουλος Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ίδιου του κ. Μαρκογιαννάκη, «στην απάντησή του ο περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης δεν έδωσε καμία σαφή απάντηση για το πότε αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου οι εργασίες και κυρίως για το πότε θα έχει ολοκληρωθεί το έργο. Εξήγησε όμως ότι ο κύριος λόγος της διακοπής ειναι μια δικαστική διαμάχη ανάμεσα στην Περιφέρεια και την εταιρεία που είχε αναλάβει την εργολαβία, κατά την οποία δεν ευθύνεται η Περιφέρεια και αναμένεται να ξεκαθαρίσει εντός ημερών».

Στο μεταξύ, το στρατηγικό σχέδιο για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Κρήτη 2016-2020 συζητήθηκε χθες κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στην τοποθέτησή του ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε ότι «η Κρήτη έχει ανάγκη τη δημιουργία ενός νέου ασφαλούς και σύγχρονου Βόρειου Οδικού Άξονα. Το ζήτημα αυτό έχει συζητηθεί και αναλυθεί άπειρες φορές τα τελευταία 25 χρόνια και δυστυχώς ακόμα και σήμερα συζητάμε για την αναγκαιότητά του, χωρίς όμως να έχουμε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Εχοντας λοιπόν ως δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον, νέος οδικός άξονας θα πρέπει να συνεχιστεί η βελτίωση του ήδη υπάρχοντος.

Αυτό μπορεί να συμβεί με τον εντοπισμό και τις επεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία, τη βελτίωση του οδοστρώματος, την τυποποίηση και βελτίωση των στηθαίων ασφαλείας αλλά και τη βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού. Οσον αφορά την καλλιέργεια της συνείδησης στον πολίτη, είναι απαραίτητη η συστηματική επιμόρφωση των νέων από μικρή ηλικία, αλλά και η συνεχής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας καθώς θα αποτελέσει εξίσου σημαντικό παράγοντα για να επιτευχθεί η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.