Μουσείο Τυπογραφείας

Διήμερο Μνήμης και Πολιτισμού

Διήμερο Μνήμης και  Πολιτισμού, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29  Ιουλίου και την Πέμπτη 1 Αυγούστου στον Σκινέ. Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά και η Περιηγητική Λέσχη Σκινέ και το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Δευτέρα 29 Ιουλίου: Γιορτή πορτοκαλιού

– 19.00 Γήπεδο Σκινέ: Αναβίωση αγωνισμάτων από τις παλαιότερες γιορτές Πορτοκαλιού

– 21.00 Χώρος Εκδηλώσεων Περιηγητικής Λέσχης Σκινέ: Χαιρετισμοί Διοργανωτών, Ομιλία με θέμα: «Επανασχεδιασμός της εσπεριδοκαλλιέργειας – νέες τάσεις για ένα ελπιδοφόρο μέλλον», Δρ. Βασίλειος Ζιώγας, Ερευνητής, Δ΄ Δενδροκομία Εσπεριδοειδών Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Επίδοση επάθλων στους νικητές των αγωνισμάτων, Μουσικό Πρόγραμμα  με τους Γιώργο & Νίκο Στρατάκη και το συγκρότημά τους. Χορεύει το Χανιώτικο Μουσικοχορευτικό Εργαστήρι “Ο ΖΑΛΟΣ”
Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης θα λειτουργεί έκθεση τοπικών προϊόντων & καλλιτεχνικών δημιουργιών.

Πέμπτη 1 Αυγούστου:

19.00 Μνημείο Πεσόντων, Σκινές Επιμνημόσυνος Δέηση, Ομιλία με θέμα: «Το χρονικό του Ολοκαυτώματος του Σκινέ», από την Αικατερίνη Κολοκυθά, Συνταξιούχο Επισκέπτρια Υγείας, πρ. Δημοτική Σύμβουλος, Μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου, Απονομή Επάθλων στους Νικητές του Σκοπευτικού Αγώνα προς Τιμήν του Ολοκαυτώματος του Σκινέ, Παράθεση παραδοσιακού κεράσματος

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.