Μουσείο Τυπογραφείας

Διευρύνεται το δίκτυο των Ιστορικών Καφέ

Στα 60 ανέρχονται πλέον τα μέλη του


H Ρουμανία αποτελεί τη 14η χώρα στην οποία δραστηριοποιείται ο Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης και μια από τις χώρες απ΄όπου θα “περνάει” η Πολιτιστική Διαδρομή “Δρόμος Ιστορικών Καφέ”.
Ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του EHICA, Βασίλης Σταθάκης, καλωσόρισε στον Σύνδεσμο Ιστορικών Καφέ Ευρώπης ένα από τα πλέον ιδιαίτερα Καφέ της Ρουμανίας, το Καφέ που στεγάζεται στο Brukenthal Castle στο Avrig της Ρουμανιας. Με ιστορία που ξεκινά από το 1788, το Καφέ ήταν κάποτε ο αγαπημένος χώρος όπου ο βασιλιάς, με τους ακολούθους του και τους καλεσμένους του απολάμβαναν τον… καφέ τους! Μάλιστα, ο βασιλιάς, λάτρης του καφέ, είχε φροντίσει ώστε στον κήπο του παλατιού να καλλιεργούνται οι αγαπημένες του ποικιλίες καφέ!
Aκολούθησε το Ιστορικό Καφέ Festival ‘39 στη Braşov της Ρουμανιας με ιστορία που ξεκινά από το 1910! Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο Καφέ με έντονη ρετρό διάθεση και διακοσμητικά αντικείμενα των περασμένων αιώνων.
Με τα νέα μέλη, τα Ιστορικά Καφέ – μέλη του EHICA ανέρχονται πλέον στα 60, ενώ οι χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται ο Σύνδεσμος είναι 14.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του EHICA, Βασίλης Σταθάκης, ταξίδεψε στη Ρουμανία με αφορμή το 9o διεθνές συμβουλευτικό Forum “Πολιτιστικές Διαδρομές” του Συμβουλίου της Ευρώπης που διεξήχθη στο Sibiu της Ρουμανίας 2-4 Οκτωβρίου 2019, προκειμένου να παρουσιάσει το 10ο διεθνές συμβουλευτικό Forum “Πολιτιστικές Διαδρομές” του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα διεξαχθεί στα Χανιά 7-9 Οκτωβρίου 2020.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.