Μουσείο Τυπογραφείας

Διευκρινίσεις για το υδατοδρόμιο από το Λιμενικό Ταμείο

Από το 2015 είχε απορριφθεί η αίτηση για χωροθέτηση υδατοδρομίου στη Σούδα και όχι φέτος. Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου νομού Χανίων Δημήτρης Βιριράκη, σε ανακοίνωσή του.
Συγκεκριμένα, εξηγεί πως «Το Φεβρουάριο  του 2015 το Λιμενικό Ταμείο Χανίων είχε υποβάλει αίτηση για χορήγηση αδείας Υδατοδρομίου Σούδας βάσει του Ν.4146/2013 και κατέθεσε  σχετικό φάκελο.
Τον Ιούνιο του 2015 η Δ/νση Επιβατικών μεταφορών του αρμόδιου Υπουργείου ΟΙΚ.ΥΠ.Ν.Τ. απέρριψε την αίτηση αυτή,  κατόπιν της αρνητικής γνωμοδότησης του Γ.Ε.Α. για λόγους εναέριας κυκλοφορίας στην εκεί περιοχή.
Έκτοτε δεν έχει υποβληθεί καμμιά άλλη αίτηση για χορήγησης αδείας Υδατοδρομίου στον Νομό Χανίων.
Από τον Ιανουάριο του 2020 ισχύει ο νόμος 4663/2020 που απλοποιεί την διαδικασία και το θέμα θα  επανεξεταστεί  στην Λιμενική Επιτροπή ΛΤΝΧ, βάσει των νέων δεδομένων και του αναπτυξιακού σχεδίου του Νόμου».

2 Σχόλια

  • [Coba] ~ ~ ~ Απάντηση

    Πρέπει άμεσα σε μια νησιωτική χώρα σαν εμάς στην Ελλάδα να υπάρξουν υδατοδρόμια……στη περιοχη των Χανιων μια πολυ καλή επιλογη θα ήταν να δημιουργηθεί υδατοδρομιο στη περιοχη της Γεωργιουπολης(Καβρου)……καθως η Σουδα ήδη είναι επιβαρυμενη με το Κεντρικο Εμπορικό κ Επιβατικο Λιμενα!!!!!!!!!!

  • [giorgos milonakis] ~ ~ ~ Απάντηση

    Στη Γιωργιουπολη ειναι ανοικτη θαλλασα και δεν γινετε Η Σουδα ομως ειναι ορμος !!! Απαντω στον κ. coba !!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.