Μουσείο Τυπογραφείας

Διατήρηση της βιοποικιλότητας στην Αγία Μαρίνα

Η ανάγκη να διατηρηθεί η χλωρίδα και η πανίδα, ακόμα και στις πιο τουριστικές περιοχές όπως η Αγία Μαρίνα, τονίστηκε σε χθεσινή ημερίδα στο “Χαζίρειο Πολιτιστικό Κέντρο”.
Μιλώντας για την άγνωστη φύση της ευρύτερης περιοχής της Αγίας Μαρίνας η κ. Πόπη Μπαξεβάνη υπεύθυνη επικοινωνίας και ενημέρωσης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, τόνισε ότι παρά την έντονη τουριστικοποιήση «υπάρχουν ακόμα σημεία σχετικά παρθένα» με «είδη χλωρίδας και πανίδας που παλιά ήταν κοινά. Τέτοιες “γωνιές” είναι η νησίδα της Αγίας Μαρίνας, τα ρέματα και άλλες περιοχές που έχουν ακόμα χλωρίδα και πανίδα».
Στην περιβαλλοντική ευθύνη των πολιτών αναφέρθηκε ο δρ Μιχ. Προμπονάς περιβαλλοντολόγος στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας παρουσιάζοντας το έργο του Life Natura Themis υπογραμμίζοντας πως «το δίκτυο Natura 2000 αποτελεί ευκαιρία για την ανάπτυξη, αρκεί η ανάπτυξη αυτή να γίνεται με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος. Το Natura δεν αποκλείει καμία δραστηριότητα απλά αυτές πρέπει να γίνονται με βιώσιμο τρόπο».
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πατήρ Γ. Περάκης και η Δ. Γραμβουσάκη εκ μέρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Μαρίνας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.