Μουσείο Τυπογραφείας

Διαχειριστικός έλεγχος στον Ο.Α.Κ.

Ξεκίνησε τη Δευτέρα η διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) για την περίοδο 2004 – 2015 έπειτα από παραγγελία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου, τον οποίο έχουν αναλάβει 3 στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αναμένονται στο τέλος Νοεμβρίου.
Ο έλεγχος εκτείνεται σε περιόδους που υπήρχαν ακόμα οι πρώην Οργανισμοί ΟΑΔΥΚ και ΟΑΝΑΚ και οι πρώην Υπηρεσίες ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ και ΕΥΔΕ Αποσελέμη καθώς και η πρώτη φάση λειτουργίας του ενιαίου φορέα (ΟΑΚ) που προέκυψε μετά τη συγχώνευση όλων των επιμέρους φορέων και υπηρεσιών.
Οι ελεγκτές πρόκειται να εξετάσουν ένα μεγάλο όγκο στοιχείων, από μισθοδοσίες και συμβάσεις μέχρι διαγωνισμούς, ενώ ήδη έχουν ζητήσει και έχουν λάβει μια λίστα με τα υδραυλικά και οδικά έργα που έχει εκτελέσει ο Οργανισμός μέσα στην προβλεπόμενη περίοδο.
Όπως ανέφερε μιλώντας στα “Χ.ν.” ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ Φώτης Καζάσης ο έλεγχος είναι θεμιτός και εντάσσεται στο πλαίσιο των ελέγχων που έχουν γίνει και γίνονται προς τους εποπτευόμενους Οργανισμούς του Υπουργείου Υποδομών.
«Η Διοίκηση του Οργανισμού είναι πεπεισμένη ότι θα καταδειχθεί μέσα από αυτόν ότι ως ΟΑΚ έχουν γίνει βήματα πολύ καλύτερα από εκείνα της περιόδου που υπήρχαν ακόμα οι δύο Οργανισμοί ΟΑΔΥΚ και ΟΑΝΑΚ», σχολίασε σχετικά ο κ. Καζάσης.
Να υπενθυμίσουμε πάντως ότι από την προηγούμενη διοίκηση του ΟΑΚ είχε ζητηθεί να γίνει διαχειριστικός έλεγχος στον πρώην ΟΑΝΑΚ, εστιάζοντας κυρίως στην περίοδο 2004-2008. Ο έλεγχος είχε γίνει από εταιρεία ορκωτών λογιστών και το πόρισμα του ελέγχου είχε αποσταλεί το 2015 στον υπουργό Υποδομών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.