Μουσείο Τυπογραφείας

Διαχείριση νερού με ηλιακή ενέργεια στο αντλιοστάσιο Τσιβαρά Αποκορώνου

Το πρώτο έργο διαχείρισης νερού με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε αντλιοστάσιο στην Ελλάδα, είναι γεγονός στο αντλιοστάσιο του Τσιβαρά Αποκορώνου.

Τώρα, στο συγκεκριμένο αντλιοστάσιο η διαχείριση του νερού θα γίνει με ηλιακή ενέργεια καθώς εγκαταστάθηκαν φωτοβολταϊκά συστήματα.
Ετσι, επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας για τον ΟΑΚ και ταυτόχρονα συντελείται μείωση των εκπομπών των Αερίων του Θερμοκηπίου.
Οπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων στην δεξαμενή νερού του ΟΑΚ Α.Ε. στο Αντλιοστάσιο Τσιβαρά «για την οδήγηση και λειτουργία νέων ηλεκτροκίνητων αντλιών άντλησης νερού μέσω ηλιακής ενέργειας».
Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΧΜ ΕΟΧ 2009-2014, Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Θεματική Περιοχή: GR03-Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) με συνολικό προϋπολογισμό 558.906,05 € και φορέα διαχείρισης το ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) με απώτερο στόχο την αύξηση της χρήσης τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τη συνακόλουθη μείωση των Εκπομπών των Αερίων του Θερμοκηπίου. Εκτός από την σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας για τον ΟΑΚ Α.Ε. το συγκεκριμένο έργο είναι το μοναδικό και το πρώτο που έχει υλοποιηθεί σε αντλιοστάσιο στην Ελλάδα».
Το έργο περιλαμβάνει:
•Προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πλαισίων τεχνολογίας κρυσταλλικού πυριτίου.
•Προμήθεια και εγκατάσταση μεταλλικών βάσεων στήριξης των Φ/Β πλαισίων.
•Καλωδιώσεις / Πίνακες.
•Inverter/ Drive.
•Αντλίες: Οι νέες αντλίες θα είναι υψηλής απόδοσης ΙΕ3.
•Συστήματα Ελέγχου.
•Τεχνικές Εργασίες.
•Μεταλλικό Στέγαστρο Δεξαμενής.
Ο Μετρητικός εξοπλισμός περιλαμβάνει: Μέτρηση Μετεωρολογικών Δεδομένων στο αντλιοστάσιο, μέτρηση Ηλεκτρικών Μεγεθών ΑC και DC κυκλωμάτων, μέτρηση υδραυλικών μεγεθών ανά αντλία και ανά αντλιοστάσιο συνολικά, μέτρηση Στάθμης Δεξαμενής του αντλιοστασίου.
Η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας ξεπερνά τις 190 MWh/έτος και η αντίστοιχη αποφυγή εκπομπών CO2 τους 144 τόνους/έτος.

2 Σχόλια

  • [Μαυριγιαννακης] ~ ~ ~ Απάντηση

    Μόνο για αυτό το αντλιοστασιο είναι τα 500+χιλιαρικα????

  • [ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ] ~ ~ ~ Απάντηση

    ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ! ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΑΠ ΕΞΩ ΚΑΙ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΒΑΜΟΥ-ΓΑΒΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ Β.Ο.Α.Κ! ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΛΑΦΡΥΝΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΒΕΣ ΙΔΙΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.