Μουσείο Τυπογραφείας

Δεσμεύσεις για το Μαρκοπούλου

Το θέμα της παραχώρησης των στρατοπέδων Μαρκοπούλου και Μάλεμε τέθηκε στον Υπουργό Άμυνας κ. Αποστολάκη με την ευκαιρία της παρουσίας του στα Χανιά.

Ειδικότερα για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου ο κ. Αποστολάκης τόνισε στους δημοσιογράφους ότι «υπάρχει δέσμευση παραχώρησης, είμαστε στις κουβέντες και προσπαθούμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να γίνει αυτό. Το στρατόπεδο είναι περιουσία του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και υπάρχει ένας νόμος που λέει ότι πρέπει να έχει τις ελάχιστες αποδόσεις για το ταμείο και ψάχνουμε να βρούμε τις διαδικασίες, θα βρούμε τον τρόπο και θα γίνει αλλά τα πράγματα δεν είναι απλά. Είμαστε στο να βρούμε μια λύση.»

Για το θέμα του Στρατοπέδου του Μάλεμε το οποίο τέθηκε από τον δήμαρχο Πλατανιά κ. Μαλανδράκης ο κ. Αποστολάκης είπε μεταξύ άλλων πως «θα το κλείσουμε το θέμα» συμπληρώνοντας πάντως πως υπάρχουν διάφορες προτάσεις, του Δήμου, των οικονομικών φορέων των ξενοδόχων για την αξιοποίηση του.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ερωτηθείς για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε πως «πάντα οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν up και down. Τον τελευταίο καιρό και μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού έχει φανεί ότι μπορούμε ξανά να ενώσουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας με στόχο να καταφέρουμε να πέσει η ένταση στο Αιγαίο επ’ ωφελεία και των δύο χωρών. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είμαστε μονίμως σε σύγκρουση και να διακινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να προκύψει κάποιο ατύχημα με ανεξέλεγκτες εξελίξεις. Την επόμενη εβδομάδα θα συναντήσω τον Τούρκο ομόλογο μου με τον οποίο γνωριζόμαστε και θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια άκρη για να καταφέρουμε να λιγοστέψουμε την ένταση».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.