Μουσείο Τυπογραφείας

“Δεν λησμονώ”

Μνήμες από τις θηριωδίες των ναζί περιέχει η έκθεση ιστορικής φωτογραφίας που πραγματοποιείται στο Πολύκεντρο Βουκολιών.
Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο: “Δεν λησμονώ… μία εικόνα χίλιες λέξεις”, πραγματοποιήθηκαν παρουσία του δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη.
Την έκθεση φιλοξενεί ο Δήμος  Πλατανιά, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρείας “Δεν λησμονώ”.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πλατανιά, η έκθεση αναφέρεται  στις γερμανικές θηριωδίες κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελληνική Επικράτεια και φιλοξενεί  φωτογραφικό υλικό από όλη την Κρήτη, την Ελλάδα, αλλά και το Εξωτερικό. Επίσης στην έκθεση φιλοξενούνται  έργα του ζωγράφου Βασίλη Προκόπου.
Από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Δεν λησμονώ” παραβρέθηκαν τα στελέχη και συνεργάτες της, Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, Γεώργιος Κατσαφορέας και Βασίλης Προκόπος.
Τα εγκαίνια πραγματοποίησαν  ο Αντιπεριφερειάρχης ΧανίωνΑπόστολος Βουλγαράκης  με τον Δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλάνδράκη και παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά Γιώργος Καλαϊτζάκης και Νίκος Δασκαλάκης, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Πλατανιά, ο  διευθυντής της Ορθοθόδου Ακαδημίας Κρήτης, Κ. Ζορμπάς Κωνσταντίνος, κ.α.
Την έκθεση επισκέφθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μαν. Συντιχάκης  ο οποίος και επαίνεσε την προσπάθεια του Δήμου για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης.
Ομιλητής ήταν ο συνταξιούχος εκπαιδευτικό Χαράλαμπος Γουλιέλμος, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στις θηριωδίες των κατακτητών στα μαρτυρικά χωριά του Δήμου Πλατανιά. Η έκθεση θα διαρκέσει  έως 31/05/2018, με ελεύθερη είσοδο  σε όλους και, όπως ανακοινώθηκε, μπορούν «να την επισκεφτούν οι σχολικές μονάδες , όχι μόνο της περιοχής μας ή του νομού Χανίων άλλα όλης της Κρήτης».
Οι ημέρες επισκέψεων είναι: Από Δευτέρα έως και Παρασκευή, 9 π.μ. έως 1.30 μ.μ. και 6 μ.μ. – 8.30 μ.μ..  Για ορθό προγραμματισμό απαραίτητα θα πρέπει 2 (δύο) ημέρες πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη να γίνεται προσυνεννόηση στo emai: kampourakis@platanias.gr  με την την ένδειξη ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ» , ή αποστολή  του αιτήματος  με sms στο  6932950410 με την ίδια ένδειξη .

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.