Μουσείο Τυπογραφείας

Δανειολήπτης με οφειλές 25.500 ευρώ δεν θα πληρώσει τίποτα

Ανάσα σε δανειολήπτη με χρέη 25.431,88 ευρώ, έδωσε η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων σύμφωνα με την οποία έγινε 100% κούρεμα των οφειλών του μέχρι το 2016.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δανειολήπτη 28 ετών από τα Χανιά, ο οποίος εργάζεται εποχιακά ως ναυαγοσώστης, είναι παντρεμένος, έχει δύο παιδιά και δεν έχει ακίνητα περιουσιακά στοιχεία. Η σύζυγος του είναι άνεργη, και έχει ως εισόδημα το επίδομα μητρότητος ποσού 293,04 ευρώ (150 ημέρες μητρότητας). Ο εν λόγω δανειολήπτης, είχε χρεωθεί σε μία Τράπεζα, για καταναλωτικό δάνειο των 25.431,88 ευρώ.Ο ίδιος  έχει μέσο όρο μηνιαίου εισοδήματος για το  2014  298,40 ευρώ, φιλοξενείται ο ίδιος αλλά και τα μέλη της οικογένειας του, στο σπίτι των γονιών της συζύγου του.Το βιοτικό μηνιαίο κόστος της οικογένειας του, όπως αποδεικνύεται απο τα κατατειθέμενα στοιχεία φθάνει στα 1200 ευρώ.

Ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που έχουν στην κυριότητα τους και οι δύο σύζυγοι:

  • Δεν διαθέτουν κανένα ακίνητο περιουσιακό στοιχείο.
  • Μοναδικό κινητό περιουσιακό στοιχείο, που έχει στην κυριότητα ο σύζυγος, είναι ένα Ι.Χ και αυτό ευρισκόμενο σε δηλωμένη ακινησία

Το Ειρηνοδικείο Χανίων,έχοντας υπόψη του, τα δικαιολογητικά που συνόδευαν την αίτηση του δανειολήπτη και όσα ειπώθηκαν και στηρίχτηκαν προφορικά τόσο από τον ίδιο όσο και από την δικηγόρο αυτού , απέρριψε τις ενστάσεις και τις αιτιάσεις της Τράπεζας, η οποία αρνήθηκε την αίτηση, ισχυριζόμενη και προβάλλοντας ενστάσεις ,” περί δόλου, απαράδεκτη, καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος του αιτούντος κ.λ.π ” όμως το Δικαστήριο των Χανίων, αποφάσισε υπέρ του δανειολήπτη, καθώς δεν αποδείχτηκε δόλος. Έτσι, ο δανειολήπτης δέχτηκε ”κούρεμα” 100% του χρέους του μέχρι το 2016 που θα επανεξεταστεί η υπόθεση του.

Έτσι έκρινε το Ειρηνοδικείο Χανίων με την υπαρ.811/2014 απόφασή του, έπειτα από την εκδίκαση της υποβληθείσας κυρίας αίτησης .

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.