Μουσείο Τυπογραφείας

Χριστουγεννιάτικη αγορά αγάπης

Χριστουγεννιάτικη αγορά για την ενίσχυση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των τριών ειδικών σχολείων των Χανίων και της βιβλιοθήκης του συλλόγου “Νέοι Πολίτες του Κόσμου” πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στον χώρο της “Σαμπιονάρα”.
«Δάσκαλοι και γονείς κατασκευάσαμε χριστουγεννιάτικα στολίδια, γλυκίσματα, άλλοι προσέφεραν κρασί, μέλι, τσικουδιά σε πολύ χαμηλές τιμές προκειμένου να ενισχύσουμε τις δράσεις του σχολείου μας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τους δασκάλους μας και την τοπική κοινωνία» δήλωσε ο κ. Γιώργος Αρβανίτης γραμματέας του συλλόγου γονέων του 3ου Ειδικού Σχολείου. Ο ίδιος επισήμανε πως «το σχολείο μας έχει πολύ μεγάλες ανάγκες καθώς η χρηματοδότηση από το κράτος και το δήμο είναι πολύ μικρή και δεν αρκεί για να καλύψει όλα όσα χρειάζονται τα παιδιά καθημερινά».
Για το Ειδικό Σχολείο που στεγάζεται στο Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης η κ. Κυριακή Μαλανδράκη τόνισε πως «συμμετείχαμε στο παζάρι προσφέροντας στολίδια και αντικείμενα που κατασκεύασαν τα παιδιά, οι δάσκαλοι και εμείς, ενώ παράλληλα διαθέσαμε και τοπικά προϊόντα. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πάρα πολλά κυρίως όμως το κτηριακό αλλά και το θέμα της αυλής του σχολείου για το οποίο είχατε κάνει στα “Χ.Ν.” ένα ρεπορταζ και πραγματικά καλούμε τους αρμόδιους να δώσουν λύση».
«Συμμετέχουμε κάθε χρόνο στο παζάρι σε συνεργασία των γονέων και του συλλόγου διδασκόντων. Στόχος μέσα από το παζάρι να ανοιχτούμε στην κοινωνία, να μας γνωρίσει καλύτερα. Οι ανάγκες του σχολείου μας είναι αρκετές. Το κτηριακό είναι πολύ μεγάλο θέμα, δεν έχουμε κουρτίνες που όσο και αν σας φαίνεται περίεργο είναι σημαντική έλλειψη, και δεν έχουμε το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό καθώς δεν την παρέχει το υπουργείο» δήλωσε η κ. Μαρία Πρινιανάκη, διευθύντρια του 1ου Ειδικού Σχολείου που επίσης συμμετείχε στο παζάρι.
Όλοι οι μετέχοντες ευχαρίστησαν τους “Νέους Πολίτες του Κόσμου” για την πραγματοποίηση του παζαριού, με τον πρόεδρο του συλλόγου Κωνσταντίνο Φίσερ να επισημαίνει ότι στόχος της αγοράς  ήταν να «ενισχυθούν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των τριών ειδικών σχολείων αλλά και της δική μας βιβλιοθήκης στη Σπλάντζια. Τα περισσότερα πράγματα που προσφέρονται είναι δωρεάν, έχουμε εθελοντές που βοηθούν την όλη προσπάθεια και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι καλό».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.