Μουσείο Τυπογραφείας

“Χαραλάμπεια” αλληλεγγύης

Θεσμό αλληλεγγύης και πολιτισμού, ευελπιστούν να αποτελέσουν τα “Χαραλάμπεια 2018” τα οποία άρχισαν τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως τις 12 Φεβρουαρίου, στα Χανιά.
Τα “Χαραλάμπεια” υπήρξαν έμπνευση και όραμα του μακαριστού π. Εμμανουήλ, ο οποίος έφυγε νωρίς από την ζωή αλλά άφησε μια πλούσια παρακαταθήκη όπως τα “Χαραλάμπεια”, μια σειρά από πνευματικά και πολιτιστικά δρώμενα. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που ανακοινώθηκε εκ μέρους του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους και της Ιεράς Μητροπόλης Κυδωνίας κι Αποκορώνου, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: εορτή νεολαίας ενορίας Λενταριανών (31/1), ομιλίες στον Κινηματογράφο “Αττικόν” (1/2), συναυλία του Πέτρου Γαιτάνου (4/2) στο Πνευματικό κέντρο για την ενίσχυση του 1ου Ειδικού σχολείου Χανίων, παρουσίαση ποιητικών έργων (5/2) στο Πνευματικό κέντρο κ.ά. Μάλιστα την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του “Μαυριγιαννακείου Κοινωνικού Οδοντιατρείου”,  της Κοινωνικής ιματιοθήκης και του κοινωνικού παντοπωλείου ενορίας Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών (οδ. Παπαναστασίου 124).
Η έναρξη των Β’ Χαραλαμπείων έγινε προχθες από τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού στο κέντρο “Κανάρια” στον Κουμπέ. Παράλληλα, έγινε κοπή Αγιοβασιλόπιτας Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ενορίας Λενταριανών.
«Ευελπιστούμε τα “Χαραλάμπεια” να ενώσουν τον κόσμο και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την διοργάνωση μεγάλων πολιτιστικών, φιλανθρωπικών εκδηλώσεων. Η παρουσία όλων αυτών των ανθρώπων είναι παρήγορη και ενθαρρυντική για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας» ανέφερε ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Λιονάκης, Προϊστάμενος Ιερού Ναού Αγ. Χαραλάμπους.
Τα “Χαραλάμπεια” διοργανώνουν η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου σε συνεργασία με την νεοσύστατη Φιλόπτωχη Αδελφότητα των Λενταριανών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.