Μουσείο Τυπογραφείας

To χάνουμε το αεροδρόμιο πατριώτη…

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. μέσα από την οποία θα μάθουμε ποιος θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης του αεροδρομίου Χανίων.
Αρχές της εβδομάδας ανοίγουν οι προσφορές που κατέθεσαν τα επενδυτικά σχήματα των Μπόμπολα, Μυτιληναίου και Κοπελούζου και δεν διαφαίνεται καμία διάθεση από πλευράς κυβέρνησης να υποχωρήσει.
Την ίδια ώρα, το Σάββατο όλη η Δυτική Κρήτη καλείται να δώσει δυναμικό “παρών” στην κινητοποίηση ενάντια στην πώληση του “Δασκαλογιάννης”. Μία πώληση που, κατά γενική ομολογία όσων ασχολούνται με τον τουρισμό, θα έχει εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες στις αφίξεις επισκεπτών. Με απλά λόγια, η πώληση θα επιφέρει και αύξηση των εισιτηρίων. Αυτό επιβεβαιώνει και η χθεσινή διαρροή του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. προς αθηναϊκά Μ.Μ.Ε., σύμφωνα με την οποία το “καπέλο” σε κάθε επιβάτη θα είναι περίπου 20 ευρώ.
Στην πράξη αυτό θα σημαίνει ακόμα και διπλασιασμό της τιμής σε συγκεκριμένες πτήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα δρομολόγια τόσο της Aegean όσο και της Ryanair από Χανιά προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που για τον μήνα Ιανουάριο μπορεί κάποιος αυτές τις ημέρες να κάνει κράτηση με περίπου 20 ευρώ.
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και δεν χρειάζονται αναλύσεις για νεοφιλελεύθερες πολιτικές κ.λπ. Ιδιωτικό αεροδρόμιο συνεπάγεται ακριβότερα εισιτήρια, άρα και λιγότερους επισκέπτες στα Χανιά και λιγότερο χρήμα στην τοπική οικονομία.
Εστω και αργά, πολίτες και φορείς ξεσηκώνονται. Την ύστατη στιγμή επιχειρείται να σταματήσει η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης. Είναι ξεκάθαρο όμως ότι δεν ασκήθηκε η πολιτική πίεση που έπρεπε προς την κυβέρνηση τόσο από τους Χανιώτες βουλευτές της Ν.Δ. όσο και από άλλους τοπικούς φορείς.
Δυστυχώς -κατά πως φαίνεται- το χάνουμε το αεροδρόμιο πατριώτη…

2 Σχόλια

 • [Εύη - Pαckeu- Κακατσάκη] ~ ~ ~ Απάντηση

  Μπράβο για το άρθρο σου.
  Αυτοι που ξεπουλούν “την προίκα μας” και φοβούνται τις εκλογές πρέπει να το διαβάσουν,αν τους έχει μείνει λίγη “τσίπα” Αραγε ξέρουν πως προσφέρουμε και.. δώρο τις εργασίες επέκτασης που δρομολογήθηκαν ήδη και πληρώνοται από το ψωμί των ανθρώπων που πεινάνε; Οι αγοραστές θα μαλώσουν μεταξύ τους για τέτοιο “κελεπούρι” που τους προσφέρει το ανεύθυνο “κράτος” μας;
  Ολοι στο αεροδρόμιο το Σάββατο έστω και τώρα.
  Αν ερχόταν και ο Δασκαλογιάννης;

 • [ΜΠΑΜΠΗΣ] ~ ~ ~ Απάντηση

  ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝΕ……; ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΣΟΥΝΕ; ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥ, ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΝΙΩΤΕΣ……ΓΙ,ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΑΝΤΗΣΤΑΘΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.