Μουσείο Τυπογραφείας

Χανιώτες για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού: Μέρισμα εντυπωσιασμού

Εντυπώσεις και όχι ουσία κρύβει η ανακοίνωση του πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα, σύμφωνα με πολίτες στα Χανιά.
Τα “Χανιώτικα νέα” συνομίλησαν χθες στους δρόμους της πόλης με περαστικούς, “σφυγμομετρώντας” τον παλμό της επικαιρότητας. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών κάθε ηλικίας, δήλωσαν εξοργισμένοι με την βαριά φορολόγηση χαρακτηρίζοντας το κοινωνικό μέρισμα “κοροϊδία” και «επικοινωνιακό, προεκλογικό τέχνασμα».
ΒΙΟΛΕΤΑ: «Θα βοηθήσει»

1
« Πολύ ωραία! Άμα δώσει λεφτά σε εμένα μου είμαι φτωχιά και είμαι 73 χρονών και δεν παίρνω σύνταξη, δεν παίρνω τίποτα και πληρώνω φόρους, ενοίκια…. Κάπου θα με βοηθήσει…» μας είπε η Βιολέτα που περίμενε στην στάση του αστικού λεωφορείου.
ΜΑΝΟΛΗΣ: «Να το δώσουν αλλά όχι άλλους φόρους»

2
«Να δώσει (μέρισμα), το έχει ανάγκη ο κόσμος που το δικαιούται 100 φορές αλλά μην μας φορτώνει άλλο με φόρους. Είμαστε συνταξιούχοι και είναι τόσα πολλά αυτά που μας περικόψανε και τόσα ψέματα που ακούνε τα αυτιά μας…» μας ανέφερε ο Μανόλης.
ΝΙΚΗ: «Δουλειές θέλουμε, όχι λόγια»

3
« Λέει πως θα δώσει αλλά να το κάνει. Μην είναι μόνο λόγια, έργα θέλουμε, δουλειά. Εγώ είμαι άνεργη, ορφανή, δεν έχω τίποτα και πληρώνω φόρους. Έργα θέλω να δω» μας είπε η Νίκη.
ΒΑΣΙΛΗΣ: «Επιστροφή “κλοπιμαίων”»

4
«Αν τα δώσει καλά θα κάνει. Κάποιες τρύπες θα κλείσει αλλά… είναι σαν να γυρνάει ο κλέφτης και να σου δίνει τα μισά κλοπιμαία πίσω. Στην ουσία δεν σε βοηθάει αλλά σου “κλέβει” λιγότερα» ανέφερε ο Βασίλης.
ΑΝΝΑ: «Ζητούμενο η κοινωνική πολιτική»

5

«Νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να μειωθούν εντελώς οι φόροι ή τουλάχιστον να υπάρχει ένα πολύ καλό αφορολόγητο όριο. Δεν υπάρχει νόημα να παίρνεις τα λεφτά από μια ευπαθή κοινωνική ομάδα και να λες μετά ότι θα επιστρέψεις. Με αυτόν τον τρόπο κοινωνική πολιτική δεν γίνεται.. Κοινωνική πολιτική γίνεται, αναγνωρίζοντας ποιες είναι οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και μη φορολογώντας τες» τόνισε η Άννα Σαματά, πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης, την οποία συναντήσαμε στο κέντρο της πόλης.
ΘΑΝΟΣ: «Προεκλογικός… μποναμάς»

6

«Θεωρώ ότι τα παίρνουν μέσω της φορολογίας πολύ παραπάνω από τα ελληνικά νοικοκυριά και τους δίνουν κάτι λίγα σαν προεκλογικό… μποναμά» ανέφερε ο Θάνος.
ΛΑΜΠΡΟΣ: «Δε νομίζω ότι θα βοηθήσει επί της ουσίας»

7
« Όλοι φορολογούμαστε βαριά και δεν νομίζω ότι αυτό το επίδομα θα βοηθήσει πολύ» μας είπε ο Λάμπρος που συναντήσαμε έξω από μια τράπεζα στο κέντρο των Χανίων.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ: «Να μειώσει την φορολογία»

8

“Δεν πιστεύω ότι θα βοηθήσει. Θα μπορούσε να γίνει κάτι άλλο, δηλαδή να μειωθούν οι φορολογικές δείκτες, κάτι που θα βοηθούσε περισσότερους ανθρώπους. Αυτό το μέρισμα μάλλον το δίνει για κάποιους άλλους λόγους…” τόνισε η Αναστασία.
ΝΙΝΑ: «Με αυτά τα λεφτά, δεν θα σωθεί κανένας»
« Σίγουρα με τα 300 ή 700 ευρώ που δίνει, δεν θα σωθεί κανένας σε όποιον και να τα δώσει. Ο μισός μισθός μας στην Εφορία πάει…» μας είπε η Νίνα.

ΑΝΤΩΝΙΑ: «Αυτά είναι ημίμετρα»

9

« Όλοι φορολογούμαστε και μάλιστα πολύ. Ίσως αυτό το μέρισμα να είναι κάτι για ανθρώπους σε ανάγκη όμως ας φροντίσει ο πρωθυπουργός να φτιάξει άλλα πράγματα, να φτιάξει θέσεις εργασίας, να κόψει την φορολογία. Αυτά είναι ημίμετρα» τόνισε η Αντωνία που περίμενε έξω από τράπεζα.
ΠΟΠΗ: «Έχει κι αυτό το μέρισμα, τους… σκοπούς του»

10
« Έχει κι αυτό το μέρισμα τους… σκοπούς του. Εγώ πάντως φορολογούμαι και μάλιστα βαριά. Δεν πιστεύω ότι αυτό το μέρισμα θα βοηθήσει κανέναν πολίτη» σημείωσε η Πόπη την οποία συναντήσαμε στο κέντρο της πόλης μαζί με την παρέα της.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ: «Αυτό είναι κοροϊδία»

11
« Είναι δυνατόν με τέτοια φορολογία να βοηθήσει αυτό το μέρισμα; Το να μου πάρει 10 και να μου δώσει 1, αυτό είναι κοροϊδία και μάλιστα κοροϊδία μες τα μούτρα» μας είπε ο Δημήτρης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.