Οσο περνούν οι μέρες γίνεται όλο και περισσότερο κατανοητό, ότι η τοπική πολιτική ζωή των Χανίων, περνά μια φάση μετεμψύχωσης.
Διάφοροι σωσίες των σωτήρων κυκλοφορούν και οι περισσότεροι απ’ αυτούς δεν έχουν καν καλούς τρόπους.
Η επεισοδιακή συνεδρίαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, έδειξε ότι τουλάχιστον τώρα πια ξέρουμε, τι ρόλο θα αναλάβει ο καθένας από ’δω και στο εξής.
Ενα βότσαλο χάνεται στην λίμνη, την ώρα που κάποιοι φαντασιώνονται την ισχύ τους ψαρεύοντας ψάρια στα βουνά.
Νομίζω ότι η πόλη ως πολιτικό σκηνικό, δεν ωφελείται από αυτό.
Χρειάζεται μια “ασφαλή ζώνη” η τοπική πολιτική ζωή.
Για να γίνονται αντιληπτές οι αποφάσεις και το κόστος των αποφάσεων.
Το «εσείς δεν ξέρετε πώς λειτουργεί η επιτροπή» στ’ αλήθεια παιδική ασθένεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, όταν απευθύνεσαι σε έμπειρους αυτοδιοικητικούς.
Μετά από τόσες ψυχοβγαλτικές ώρες στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάποιος ας φέρει το νερό…
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.