Μουσείο Τυπογραφείας

Μπαίνουν φοιτητές στις νέες εστίες του Πολυτεχνείου (φωτ.)

Εφοδιάστηκαν με τον απαραίτητο εξοπλισμό και μέχρι τα μέσα του Νοέμβρη θα μπορούν να δεχθούν τους πρώτους φοιτητές οι νέες εστίες του Πολυτεχνείου Κρήτης. Οι νέες εστίες θα μπορούν να δεχθούν 45 φοιτητές στα τρία νέα κτήρια, ενώ για το τέταρτο κτήριο που ήταν στην ίδια εργολαβία αλλά δεν ολοκληρώθηκε αυτό αναμένεται να γίνει το επόμενο έτος.
Όπως ανάφερε στα “Χ.Ν.” ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ευάγγελος Διαμαντόπουλος ο εξοπλισμός για τις εστίες (στρώματα, έπιπλα , ηλεκτρικές συσκευές) έχει αγοραστεί, αυτές τις ημέρες γίνεται η συναρμολόγηση και η τοποθέτηση τους.
Η εκτίμηση του πρύτανη του ιδρύματος είναι πως πριν τα μέσα Νοεμβρίου θα έχουν μπει στις νέες εστίες οι φοιτητές. Ήδη οι υπηρεσίες του ιδρύματος έχουν εξετάσει τις αιτήσεις για εστία και έχουν προχωρήσει σε μια πρώτη ανακοίνωση των δικαιούχων, ενώ ακολουθεί η διαδικασία των ενστάσεων.
Από τη μεριά του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης ο πρόεδρος Θωμάς Σαμούτης μιλώντας στα “Χ.Ν.” αφού επισήμανε πως «η παράδοση των εστιών είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει στις αρχές του 2018. Έστω και τώρα όμως αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό στα πολύ μεγάλα προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές. Η μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών θα μείνει εκτός εστίας. Τα παιδιά που είχαν κάνει αίτηση ξεπερνούσαν τους 250 και ήταν και πολλοί ακόμα που παρότι εισοδηματικά είναι σε χαμηλά επίπεδα δεν έκαναν αίτηση γιατί δεν είχαν ελπίδες να μπουν στην εστία . To αίτημα του Συλλόγου Φοιτητών είναι να ενισχυθεί πραγματικά και ουσιαστικά η φοιτητική μέριμνα σε όλους τους τομείς (στέγαση, σίτιση, μεταφορές)».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.