Μουσείο Τυπογραφείας

Αυτοματοποιημένα συστήματα οδήγησης με συμμετοχή του Πολυτεχνείου Κρήτης

Πολλά βήματα μένει να γίνουν για τη λειτουργία αυτοματοποιημένων συστημάτων στη κίνηση οχημάτων στους μεγάλους οδικούς άξονες, ένα από τα βήματα αυτά έγιναν μέσα από το πρόγραμμα ΙΝFRAMIX που παρουσιάσθηκε χθες και επίσημα μέσα από διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Eταίρος του προγράμματος το Πολυτεχνείο Κρήτης μέσω του Εργαστηρίου Δυναμικών Συστημάτων και Προσομοίωσης που εργάστηκε πάνω «στην ανάπτυξη αλγορίθμων εκτίμησης κυκλοφοριακών συνθηκών που εξυπηρετούν τόσο συμβατικά όσο και αυτόματα οχήματα, αξιοποιώντας δυνατότητες που δύνονται σε ένα περιβάλλον όπου η υποδομή και τα οχήματα επικοινωνούν αμφίδρομα.» όπως σημείωσε ο κ. Ιωάννης Παπαμιχαήλ καθηγητής του Ιδρύματος.
Ο ίδιος εστίασε στη μεγάλη σημασία του προγράμματος INFRAMIX για την περαιτέρω έρευνα πάνω στην κίνηση αυτοματοποιημένων οχημάτων στους δρόμους κάτι που απαιτεί βελτίωση των υποδομών αλλά και πολλές αλλαγές στην αυτοκινητοβιομηχανία που επίσης είναι πολύ πίσω σε αυτόν τον τομέα.
Στη συνέντευξη τοποθετήθηκε και ο κ. Martin Russ από το Austria Tech σημειώνοντας πως κύριος στόχος ήταν ο σχεδιασμός, η αναβάθμιση, η προσαρμογή και η δοκιμή υποδομών και οχημάτων, ενώ ο κ. Παναγιώτης Λυτρίβης από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο παρουσίασε στοιχεία από την αξιοποίηση του προγράμματος για πειραματική έρευνα σε αυτοκινητόδρομους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.