Μουσείο Τυπογραφείας

Αθώος ο Π. Πολάκης για την προβλήτα στα Μάρμαρα

Αθώο έκρινε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Πολάκη για την υπόθεση εργασιών σε προβλήτα στα Μάρμαρα. Ο κ. Πολάκης ήταν κατηγορούμενος καθώς τότε διατελούσε δήμαρχος Σφακίων.

Μάρτυρες που κατέθεσαν στην υπόθεση επισήμαναν πως η προβλήτα προϋπήρχε εδώ και χρόνια και κάθε χρόνο συντηρούνταν από τις δημοτικές αρχές. Όπως ανέφεραν οι μάρτυρες η προβλήτα έγινε πριν τη δεκαετία του ‘80 προκειμένου να μπορούν να δένουν τα σκάφη που πήγαιναν κόσμο στην παραλία των Μαρμάρων και που κατέβαιναν από το φαράγγι της Αράδαινας.
Στην απολογία του ο κ. Πολάκης τόνισε ότι στα πλαίσια ενός προγράμματος καθαρισμού των ακτών των Σφακίων έγινε η παρέμβαση αποκατάστασης της παλιάς προβλήτας, δεν έγινε καμία παρέμβαση στην παραλία. Τόνισε πως αν ξεκινούσε τη διαδικασία για να πάρει τις αδειοδοτήσεις δεν θα τελείωνε ποτέ καθώς κάτι ανάλογο που έκανε στην Αγία Ρούμελη την ίδια εποχή έφτασε το 2018 για να πάρει τις αδειοδοτήσεις.
Αρχικά ο εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος, ενώ η υπεράσπιση τόνισε πως πρέπει να κηρυχθεί αθώος καθώς η προβλήτα προϋπήρχε και ο κατηγορούμενος απλά την επισκεύασε επομένως δεν υπήρξε καμία αυθαίρετη μεταβολή του αιγιαλού. Τελικά ομόφωνα το δικαστήριο έκρινε αθώο τον κ. Πολάκη.

Εξερχόμενος από τη δικαστική αίθουσα ο κ. Πολάκης δήλωσε δικαιωμένος από την απόφαση του δικαστηρίου.
Ακολούθως ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ υπογραμμίζοντας πως παρά τα πορίσματα που έχουν προκύψει και επιρρίπτουν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα και διοικητικά στελέχη οι διαδικασίες προχωρούν με ρυθμούς “ανάπηρης χελώνας”

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.