Μουσείο Τυπογραφείας

Ασυμμόρφωτοι με τον Κ.Ο.Κ. οι οδηγοί στην Κρήτη

 

Ασυμμόρφωτοι με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας δείχνουν να είναι οι οδηγοί στην Κρήτη, καθώς μέσα σε ένα διήμερο αστυνομικών ελέγχων καταγράφηκαν 678 παραβάσεις!
Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., οι Αστυνομικές Υπηρεσίες του νησιού πραγματοποίησαν στις 22 και 23 Οκτωβρίου δράσεις πρόληψης και καταστολής της παραβατικότητας. Συγκεκριμένα, αντικείμενο των αστυνομικών δράσεων, στις οποίες διατέθηκε μεγάλος αριθμός προσωπικού και μέσων (αστυνομικοί με οχήματα), ήταν οι έλεγχοι για παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για τους αλλοδαπούς, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, την προστασία των ανηλίκων και τη νομιμότητα λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στα σημαντικά αποτελέσματα των εξορμήσεων, περιλαμβάνεται η σύλληψη 91 ατόμων για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας, με τις περισσότερες περιπτώσεις (26) να αφορούν παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Βεβαιώθηκαν συνολικά 779 παραβάσεις εκ των οποίων οι 678 αφορούσαν τον Κ.Ο.Κ. .
Επιπλέον, στο πλαίσιο των ειδικών αυτών αστυνομικών δράσεων ελέγχθηκαν 1.867 οχήματα και προσήχθησαν 262 άτομα.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 114 γραμμάρια κάνναβης, 0,5 ml ναρκωτικής οσίας subutex, δενδρύλλιο κάνναβης, 2 κυνηγετικά όπλα, πιστόλι, περίστροφο, φυσίγγια, μπουκάλες αερίου, βλήμα πολεμικού τυφεκίου, 36,8 γραμμάρια πυρίτιδα, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, 3 κινητά τηλέφωνα, αιγοπρόβατα και προϊόντα παραεμπορίου.
Στη σχετική ανακοίνωση, τονίζεται ότι οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση. «Οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς» διαμηνύει η ΕΛ.ΑΣ. .

1 σχολιο

  • [anna kapa] ~ ~ ~ Απάντηση

    μπραβο. οσο ειναι η παρουσια της αστυνομιας και της τροχαιας φανερη, τοσο περισσοτερο ασφαλως θα κινουμαστε ολοι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.