Μουσείο Τυπογραφείας

Ασφαλές το λιμάνι της Σούδας για τα κρουαζιερόπλοια

Στην ασφάλεια που προσφέρει το λιμάνι της Σούδας, απέναντι σε όλους τους καιρούς, αποδίδει την έκτακτη επίσκεψη του κρουαζιερόπλοιου “Μarella Disco-very 2” το Λιμενικό Ταμείο Χανίων. Το κρουαζιερόπλοιο έφτασε στο λιμάνι της Σούδας νωρίς χθες το πρωί και έφυγε το απόγευμα.

Το “Μarella Discovery 2” είχε αποπλεύσει από την Κέρκυρα και επρόκειτο να κατευθυνθεί στο Κουσάντασι στις ακτές της Τουρκίας. Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στο Αιγαίο είχαν ως αποτέλεσμα η πλοιοκτήτρια εταιρεία να επιλέξει τη Σούδα για στάση μέχρις ότου πέσουν οι άνεμοι. «Το λιμάνι της Σούδας είναι ένα απόλυτα ασφαλές λιμάνι από όλες τις καιρικές συνθήκες, γι’ αυτό και ενώ δεν ήταν προγραμματισμένο να έλθει από την Κρήτη το “Marella Discovery 2” τελικά έδεσε στη Σούδα. Επίσης, με το σύστημα ασφαλείας το οποίο λειτουργεί και το οποίο είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις απαιτήσεις της κρουαζιέρας η Σούδα είναι από τα πιο ασφαλή λιμάνια. Δεν είναι τυχαίο ότι πέρα από τις τακτικές έχουμε και αρκετές έκτακτες αφίξεις κρουαζιεροπλοίων», είπε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Δ. Μπουντρογιάννης. Το κρουαζιερόπλοιο με 1.945 επιβάτες ήλθε από την Κέρκυρα και αναχώρησε στις 6 το απόγευμα για Κουσάντασι. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Ταμείου Χανίων μέχρι το τέλος του μήνα, εκτιμάται ότι ο αριθμός των επισκεπτών κρουαζιέρας του πρώτου οκταμήνου 2018, μέσω Σούδας, θα υπερβεί τους 95.000 επιβάτες, συνυπολογίζοντας τις 6 αναμενόμενες αφίξεις κρουαζιεροπλοίων που έχουν ανακοινωθεί, για τον υπόλοιπο Αύγουστο.

Αφίξεις Αυγούστου

•  16 Αυγούστου το Crown Princess.

•  21 Αυγούστου το Μein Schiff 2.

•  24 Αυγούστου το Horizon.

•  29 Αυγούστου το Marella Discovery 2

•  31 Αυγούστου το Horizon.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.