Μουσείο Τυπογραφείας

Δεκάδες πολίτες φώναξαν “Αρκετά!” και στα Χανιά

Η συγκέντρωση της πρωτοβουλίας “Αρκετά” πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής και στα Χανιά, στο πλαίσιο της «Ημέρας παγκόσμιας κινητοποίησης ενάντια στα μνημονιακά μέτρα και τη δικτατορία του χρηματιστικού κεφαλαίου» .
Η πρωτοβουλία συγκροτήθηκε εμπνεόμενη από τις κινητοποιήσεις στη Γαλλία, και στα Χανιά συμμετείχαν δεκάδες πολίτες.
Μιλώντας στα “Χ.Ν.” ο Χρήστος Μπέλμπας, εκπαιδευτικός, εξήγησε ότι «μαζεύτηκε κόσμος από διάφορες συλλογικότητες με τη συγκέντρωση να γίνεται ταυτόχρονα σε 24 πόλειες σε όλη την Ελλάδα, σε συμπαράσταση για τους Γάλλους για τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης Ολάντς».
Παράλληλα οι διαδηλωτές δήλωσαν την αντίθεσή τους στην ασφαλιστική και φορολογική μετταρρύθμιση στην Ελλάδα και στα νέο προβλεπόμενα μέτρα που αφορούν μεταξύ άλλων και τον περιβόητο “κόφτη”.
ΤΟ ΕΠΑΜ
Στην εκδήλωση έδωσε το παρών και το “ΕΠΑΜ”, το οποίο σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «σήμερα είναι σαφές, ότι δεν διακυβεύεται απλά η εργασία, η μείωση μισθών και συντάξεων. Δεν αρκεί η απλή διαμαρτυρία για τις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας. Διακυβεύεται η ίδια η υπόσταση της χώρας, η επιβίωση του ίδιου του λαού , η σωτηρία της πατρίδας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.