Μουσείο Τυπογραφείας

Aργησε η Κίσσαμος

Εκδήλωση ονοματοδοσίας διοργανώνει ο Δήμος Κισσάμου για την ερχόμενη Τρίτη 20 Νοεμβρίου. Το όνομα του κορυφαίου ηθοποιού, του Μάνου Κατράκη που γεννήθηκε στην Ποταμίδα Κισσάμου θα δοθεί σε πλατεία της περιοχής. Επιβαλλόμενη η συγκεκριμένη τιμή για μία από τις πιο σπουδαίες προσωπικότητες που ανέδειξε η περιοχή έστω και με καθυστέρηση αφού έχουν περάσει 24χρόνια από τον θάνατο του Κατράκη, αν και στο παρελθόν είχε τοποθετηθεί προτομή του ηθοποιού σε κεντρική πλατεία της κωμόπολης.
Ας ελπίσουμε να μην χρειαστεί να περάσουν άλλα 24 χρόνια μέχρις ότου δοθεί το όνομα σε δρόμους ή πλατείες της περιοχής σε άλλους τρεις Κισσαμίτες. Αναφερόμαστε στον αγωνιστή γιατρό Κώστα Νικηφοράκη, τον δημοσιογράφο Νίκο Κακαουνάκη και τον μουσικό Γιώργη Κουτσουρέλη για τους οποίους από το 2013 το Δ.Σ. Κισσάμου μετά από πρόταση τότε του δημ. συμβούλου Αντώνη Σχετάκη είχε συμφωνήσει να τιμηθούν οι τρεις προσωπικότητες με τρόπο που να περιλαμβάνει «έκδοση μονογραφιών για κάθε έναν ξεχωριστά, ονοματολογία δρόμων, πλατειών, Ιδρυμάτων, σχολείων, αναθηματικές στήλες με ανάγλυφες προσωπογραφίες τους κ.λπ.».
Αφού έγινε το πρώτο βήμα, ας γίνουν και τα επόμενα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.