Μουσείο Τυπογραφείας

Αποτύπωση συναισθημάτων

Αποτύπωση νεανικών συναισθημάτων στην έκθεση φωτογραφίας της ομάδας Contact του 4ου Γενικού Λυκείου Χανίων που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην πύλη “Σαμπιονάρα”.
Οι  20 μαθητές παρουσίασαν από δύο δουλειές ο καθένας. Μια προσωπογραφία γονιού τους και μια σουρεαλιστική δική τους αυτοπροσωπογραφία, αναδεικνύοντας έτσι στοιχεία της φαντασίας τους αλλά και των όσων είχαν διδαχθεί παρακολουθώντας σεμινάρια   από τον καθηγητή τους και επιμελητή της έκθεσης Σπύρο Ζερβουδάκη.
«Η φωτογραφία είναι μια μοντέρνα τέχνη και ένας σύγχρονος τρόπος να εκφραστείς. Παράλληλα ήταν το μοναδικό καλλιτεχνικό project που είχαμε στο σχολείο και για αυτό θέλησα να συμμετέχω στην ομάδα και στην έκθεση» μας ανέφερε η Σοφία Κωνσταντουδάκη.
«Για το πορτρέτο μου επηρεάστηκα από έναν στίχο: “Άσχημη πόλη, όμορφη καίγεσαι” και με τη δεύτερη φωτογραφία απεικόνισα τη μητέρα μου συνδυάζοντας διάφορα πράγματα» ανέφερε η
Μαρίνα Τσίγκου, συμπληρώνοντας πως «η συμμετοχή μας στη φωτογραφική ομάδα και στην έκθεση μόνο οφέλη μας πρόσφερε. Πιστεύω ότι η έκθεση μας ικανοποίησε τον κόσμο που την επισκέφθηκε».
«Για τη φωτογράφιση του γονιού επειδή στη μητέρα μου αρέσει να ταξιδεύει επέλεξα να την φωτογραφίσω με μια βαλίτσα» τονίζει η Ολυμπία Καρλαύτη, επισημαίνοντας πως  «από τη συμμετοχή μου στην ομάδα έμαθα αρκετά τεχνικά στοιχεία και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αισθητική της φωτογραφίας που είναι πολύ χρήσιμα».
«Μου αρέσει πολύ η ιδέα της φωτογραφίας για αυτό και συμμετέχω στην ομάδα αυτή από πέρυσι» δήλωσε η Σάρα Γούργουρα- Τσουρουνάκη που επέλεξε να φωτογραφίσει το εαυτό της μισό βαμμένο και τους γονείς της τους φωτογράφισε στον Εβραϊκό μνημείο στο Βερολίνο!
H μαθήτρια Ελευθερία Αθανασοπούλου εξηγεί για την φωτογραφία με την αυτοπροσωπογραφία της ότι «συμβολίζει περισσότερο την αντίθεση των σκέψεων μας με το πόσο όμορφος μπορεί ο κόσμος γύρω μας», ενώ για την έκθεση επισημαίνει ότι τα περισσότερα  παιδιά συμμετείχαν για πρώτη φορά στην έκθεση για αυτό και το αποτέλεσμα σίγουρα είναι πολύ καλό.
Συνδιοργάνωση : Δήμος Χανίων, ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.