Μουσείο Τυπογραφείας

Η «αποθήκη»

Η ΒΟΡΕΙΟΣ Αφρική, η εγγύς και η Μέση Ανατολή, εδώ και λίγα χρόνια, αποτελούν το θέρετρο εμφυλίων πολέμων και ανατροπών. Στυγνά δικτατορικά καθεστώτα πέφτουν, ενώ μια ανανέωση, το νέο στιλ «δημοκρατικής» διακυβέρνησης, μάλλον αργεί.

ΕΙΔΙΚΑ στη Συρία που κατέχει ενδιαφέρουσα γεωπολιτική θέση για τη Ρωσία αλλά και για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της, το καθεστώς Άσαντ δεν είναι εύκολο να πέσει. Διακυβεύονται πολλά συμφέροντα ή εξυπηρετούνται άλλα τόσα.

ΕΤΣΙ, εκατόμβες αθώων πολιτών, κυρίως γυναικόπαιδα, πληρώνουν με τη ζωή τους τη διαμάχη των Μεγάλων.

ΕΙΝΑΙ γνωστό πως οι έμποροι των όπλων (και των, κατά Παπαδιαμάντη, εθνών), ευκαιρίας δοθείσης, δοκιμάζουν τα νέα όπλα τους σε κάθε εστία πολέμου. Με την «κάλυψή» τους φυσικά από τα υπό τον έλεγχό τους καθεστώτα…

ΔΕΝ ΜΑΣ κάνει συνεπώς εντύπωση ότι μια ολόκληρη επιχείρηση έχει στηθεί τις τελευταίες ημέρες από τον ΟΗΕ (!), με τη βοήθεια αρκετών κρατών, προκειμένου να μεταφερθούν «κάπου στη Μεσόγειο»  και να «καταστραφούν» τα χημικά όπλα της Συρίας.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ αυτή –και σε χθεσινό της εμπεριστατωμένο κύριο σχόλιo από το δημοσιογράφο Παρασκευά Περάκη- δίνει όλες τις διαστάσεις του θέματος: από την αποκάλυψή του από τα “X.N.”, μέχρι το επικίνδυνο για την περιοχή μας εγχείρημα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιχείρηση «καταστροφή» έχει ξεκινήσει από τις αρχές της χρονιάς: δύο μεταγωγικά πλοία το “ARK Futura” με σημαία Δανίας και το “ΤΑΙΚΟ” με σημαία Νορβηγίας, πήγαν στο λιμάνι Λατάκια της Συρίας με σκοπό να μεταφέρουν τα χημικά -όπου διαταχθούν!

ΕΙΝΑΙ απορίας άξιον για ποιο λόγο η ελληνική κυβέρνηση τηρεί σιγήν ιχθύος, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι μέρος αυτών θα «ταφεί» (θα ποντισθεί) στις θάλασσες νοτίως της Κρήτης. Έχουμε ΑΟΖ ή όχι; Έχουμε κυριαρχικά δικαιώματα ή όχι;

ΕΝΑ τέτοιο συμβάν, παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις, σίγουρα θα έχει μακροχρόνιες συνέπειες για τους ενάλιους πληθυσμούς αλλά και για τους ανθρώπους που ζουν σε παράλιες ή νησιώτικες περιοχές της Μεσογείου.

…ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ; ΘΑ επιτρέψουμε να καταστεί η Μεσόγειος, «η χωματερή» των χημικών των πολέμων τους; Γιατί να μη καταστρέφουν τα χημικά εκεί που τα παράγουν; Ποιος είναι ο σκοπός του ΟΗΕ; Να συγκαλύπτει εγκληματίες και εγκλήματα ή να προστατεύει περιβάλλον και λαούς;
Στ.Γ.Κ.

1 σχολιο

    Γράψτε το σχόλιό σας

    Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
    Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

    Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.