Μουσείο Τυπογραφείας

Αποκριάτικοι ρυθμοί

Με αποκριάτικο πάρτυ για μικρούς και μεγάλους μεταμφιεσμένους την Παρασκευή 8 Μαρτίου και ώρα 21.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισσού, συνεχίζονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων.
Το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 11.30, στην Παιδική Βιβλιοθήκη Κήπου θα πραγματοποιηθεί “Αφήγηση λαϊκού παραμυθιού”, με τραγούδια και αποκριάτικα παιχνίδια με τη Ρούλα Τατσοπούλου. Παράλληλα, την ίδια ημέρα, στις 10.30 στον πεζόδρομο Μουσούρων διοργανώνεται Παραδοσιακό καρναβάλι στον Κάτωλα με την ομάδα Μυθογυρίσματα Μουσικοσκαλίσματα, στις 13.30 στα βορινά σκαλιά Δημοτικής Αγοράς εκδήλωση με τους “Καθ’ Ωδών με αποκριάτικη διάθεση” και θα ακολουθήσουν στις 17.30 στο Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισσού και στις 17.00, στο  Πνευματικό Κέντρο Ζωοδόχου Πηγής Μουρνιών, αποκριάτικες εκδηλώσεις για παιδιά. Την Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα:13.00 θα πραγματοποιηθεί  Το Μεγάλο Κυνήγι του Θησαυρού 2018”, στις 17.00 στο Κλειστό Γυμναστήριο παλιάς Ηλεκτρικής αποκριάτικη γιορτή για παιδιά ενώ στις 17.00 στην πλατεία Σούδας θα γίνει η “Τελετή λήξης Χανιώτικου Καρναβαλιού.
Τέλος, την Καθαρή Δευτέρα 11 Μαρτίου ώρα 11.00 θα γιορταστούν τα Κούλουμα στο άλσος των Αγίων Αποστόλων με τον Μάνο Μαλαξιανάκη, παραδοσιακά κεράσματα,  αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών και κατασκευή χαρταετών από τους Προσκόπους Χανίων.

ΤΟ ΚΙΣΣΑΜΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Το Κισσαμίτικο καρναβάλι, με την μεγάλη παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 4 μ.μ. στην οδό Σκαλίδη στην Κίσσαμο, και θα ακολουθήσουν συναυλία με τους Freaktones και ολονύχτιο πάρτι στα μαγαζιά.
Οπως τονίζεται τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση «οι ρυθμοί της προετοιμασίας εντείνονται και οι ομάδες δίνουν για ακόμη μια φορά τον καλύτερό τους εαυτό  και ετοιμάζονται με αστείρευτο κέφι για την μεγάλη παρέλαση με θέματα διαχρονικά ή πρωτότυπα, εμπνευσμένα από την ιστορία, την επικαιρότητα, τον κινηματογράφο και έχοντας πάντα την προσωπική σφραγίδα της κάθε ομάδας: 3ο Δημοτικό Σχολείο Κισσάμου- Παππούδες και γιαγιάδες, 1ο Δημοτικό Σχολείο Κισσάμου- Αρλεκίνοι, 2ο Δημοτικό Σχολείο Κισσάμου- Το σχολείο Μαγειρεύει, Σχολή Μπαλέτου «The art of dance»- Μίμος, Καθαρές θάλασσες- Οικολογικό Ψάρι, Όπου Γης και Πατρίς- Γοργόνες και μάγκες., Zumba Χανιά- Ελαιοχρωματιστές, Κουρακοτάγκοι- Λεγεωνάριοι, Πολυτεχνίτες-Αστερίξ και Οβελίξ, Πουρέιντζερς- Οικογένεια Simpsons, Οι Σουπιοί- Ινδιάνοι, Ρεφενέδες- Ναυαγοί, 1ο και 2ο Γυμνάσιο- Casa de Castell».
Εξάλλου, την Καθαρά Δευτέρα και ώρα 11 π.μ., διοργανώνονται Κούλουμα στην παραλία του Γηπέδου και στην παραλία του Ελαφονησίου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.