Μουσείο Τυπογραφείας

Από το μείνετε σπίτι στο… φύγετε τώρα!

Κύριε διευθυντά,
είμαστε φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης και ως δικαιούχοι στέγασης μένουμε στην Εστία. Με βάση την κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό επιλέξαμε για την ασφάλειά μας να μείνουμε σπίτι μας. Ενημερωθήκαμε όμως από τις αρχές ότι είναι πιο ασφαλές να φύγουμε από αυτά, να ταξιδέψουμε, να έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους και μέλη της οικογένειάς μας, με προβλήματα υγείας ή και όχι, με λίγα λόγια να εκτεθούμε και να εκθέσουμε. Μέτρο – αντίφαση στην προσπάθεια πρόληψης της διασποράς.
Εύλογο να το σκεφτεί κανείς, παράλογο όμως για εκείνους που θέλουν να αποποιηθούν την ευθύνη. Ποιος ακριβώς προστατεύεται με το εν λόγω μέτρο; Εμείς; Οι οικογένειές μας ή οι γύρω μας; Μάλλον τα ιδρύματα.
Δεν δεχόμαστε να φύγουμε από τα σπίτια μας, ούτε δεχόμαστε να μπούμε σε διαδικασία αξιολόγησης αναγκαιοτήτων.
Ολοι ανήκουμε ήδη σε ειδικές κατηγορίες. Είτε αναγνωρίζεται επίσημα είτε όχι. Σας το επικοινωνούμε αυτό για να εκθέσουμε τον παραλογισμό, την προχειρότητα και την αβασιμότητα του συγκεκριμένου μέτρου. Αφορά όλους μας.

Κλεονίκη Καϊσίδη-Χαρτζάλα
Ελένη Δαμαλή
Δημήτριος Βοϊδομάτης
Μαργαρίτα Κωστοπούλου
Andoni Kalugerov
Μάριος Μαυράκης
Rishmawi Micheal
Λάζαρος Χατζηϊωαννίδης
Μιχαέλα Καψιμάλη
(διαμένοντες στην Εστία)

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.