Μουσείο Τυπογραφείας

Απάντηση Ν. Δένδια για το καταδυτικό πάρκο Δήμου Πλατανιά

Απάντηση στο θέμα του Καταδυτικού Πάρκου στον Δήμο Πλατανιά, απέστειλε οΥπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, στην αναφορά του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη.

Στην αναφορά του ο κ. Βιρβιδάκης κατέθεσε έγγραφο του Δημάρχου Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη προς το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και προς το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας, το οποίο κοινοποιείται προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Δένδια, τους Βουλευτές του Νομού Χανίων και τον Σύλλογο Φίλοι του Βυθού Νομού Χανίων και το με αριθμό πρωτοκόλλου 24389/3-11-2014 έγγραφο του Δημάρχου Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη προς το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, τον Διοικητή Ναυστάθμου Κρήτης και το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού, το οποίο κοινοποιείται στους Βουλευτές του Νομού Χανίων και τον Σύλλογο Φίλοι του Βυθού Νομού Χανίων, με θέμα «Καταδυτικό Πάρκο στον Δήμο Πλατανιά».
Στην απάντησή του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρει μεταξύ άλλων:
«…Το Γ.Ε.Ν. έχει γίνει αποδέκτης αιτημάτων από διάφορους δήμους για τη διάθεση παροπλισμένων πλοίων με σκοπό την αξιοποίησή τους ως τεχνητοί ύφαλοι σε καταδυτικά πάρκα, τα οποία εξετάζει θετικά.
Αναφορικά με το συγκεκριμένο αίτημα του δήμου Πλατανιά Χανίων αυτό εξετάζεται επίσης θετικά από το Π.Ν. λογιζομένης της διαθεσιμότητας παροπλισμένων πλοίων και υπό το πνεύμα του Ν. 4296/2014, που καθορίζει τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία για το χαρακτηρισμό και τη λειτουργία των καταδυτικών πάρκων, καθώς και της κείμενης νομοθεσίας παραχώρησης υλικού του δημοσίου σε φορείς Ο.Τ.Α.
Τέλος σε ό,τι αφορά στη διάθεση παροπλισμένων αεροσκαφών (Α/Φ) η Π.Α., σύμφωνα με δεσμεύσεις που έχει αναλάβει από Διεθνείς Συνθήκες για τις Συμβατικές Δυνάμεις στην Ευρώπη (Conventional Forces in Europe – CFE) έχει εξαντλήσει το όριο αποσυρθέντων Α/Φ, που μπορεί να διαθέσει για εκθεσιακούς σκοπούς.
Ωστόσο η Π.Α έχει καταγράψει και κοστολογήσει αποσυρθέντα Α/Φ (εκτός συνθήκης), προκειμένου αυτά να εκποιηθούν στην κατάσταση που βρίσκονται. Σε κάθε π0ερίπτωση, η πολιτική που τηρεί η Π.Α. είναι η ίδια για κάθε περίπτωση και οποιαδήποτε παρέκκλιση θα προκαλούσε ανάλογες απαιτήσεις τρίτων προς αυτήν.»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.